Kyllingebryst med brunet smør/gulerodscreme og estragonskysauce
35-45
4 dages holdbarhed

Kyllingebryst med brunet smør/gulerodscreme og estragonskysauce

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • gluten,
  • soja,
  • mælk,
  • sennep,
  • svovldioxid,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Smør
  • Salt
  • Peber
  • Olie
  • Mel
  • Sukker

Det skal du bruge

Kartofler
400 g
Gulerod
1+2 stk
Pastinak
1 stk
Rødløg
1 stk
Kyllingebryst
280 g
Sennep (Sennep, Svovldioxid)
1 spsk
Estragon, frisk
⅓ pose
Rød balsamico (Svovldioxid)
½ spsk
Sojasauce (Gluten, Soja, Hvede)
½ tsk
Hønsebouillon
½ pose
Rucola salat
50 g
Babyspinat
50 g
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 619 kcal
  • Fedt 23 g
  • Kulhydrater 59 g
  • Protein 43 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen og varm op til 225°C (Varmluft).
  2. Bagte rodfrugter: Skyl kartofler og gulerødder og skræl pastinak. Halvér kartoflerne og skær pastinak og den første portion gulerødder i grove stykker. Læg det på en bageplade med bagepapir og bland med lidt olie, salt og peber. Bag øverst i ovnen ca. 15 min. Skær rødløg i både og bland med rodfrugterne. Steg videre i 10 min.
  3. Brunet smør: Smelt 2 spsk smør i en lille kasserolle. Når det er bruset af begynder det at brune. Rør i det hele tiden til det har en gyldenbrun farve og nøddeagtig duft.
  4. Gulerodscreme: Skær resten af gulerødderne i små stykker. Kog dem møre i en lille kasserolle med letsaltet vand. Hæld vandet fra og kom gulerødderne i en blenderskål. Tilsæt det brunede smør og lidt salt. Blend det til en helt glat masse med stavblender.
  5. Kyllingebryst: Varm en pande op med 1 tsk smør. Smør brystfiletterne med sennep og krydr med salt og friskkværnet peber. Brun ca. 2 min. på hver side. Læg dem i et ovnfast fad og steg videre nederst i ovnen ca. 10 min. til de er helt gennemstegt  (kernetemp. 72°C). Brug panden til skysaucen.
  6. Estragonskysauce: Hak estragon fint. Kom evt. lidt ekstra smør på panden. Rør ½ spsk mel i og tilsæt balsamico, soja, estragon, bouillon, 2 dl vand og ¾ tsk sukker. Rør rundt og lad det simre ca. 5 min.
  7. Skyl rucola og babyspinat og bland det med de bagte rodfrugter. Servér sammen med kyllingebryst, gulerodscreme og estragonskysauce.