Lam med provencal sauce, grønne bønner og sød kartoffelrösti
30-40
Laktosefri
Glutenfri
5 dages holdbarhed

Lam med provencal sauce, grønne bønner og sød kartoffelrösti

Ingredienser

Allergener
 • Svovldioxid

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

 • Olie
 • Salt
 • Peber

Det skal du bruge

Lammeculotte
300 g
Skalotteløg
1 stk
Hvidløg
1+½ fed
Cherrytomater
125 g
Tomatpuré
½ pakke
Rød balsamico (Svovldioxid)
1 spsk
Oliven
½ pakke
Sød kartoffel
1 stk
Bagekartoffel
1 stk
Timian/Rosmarin blanding
½ pose
Grønne bønner
1 pakke
Bredbladet persille
½ pakke
Ernæringsberegning (pr. portion)
 • Energi 660 kcal
 • Fedt 33 g
 • Kulhydrater 56 g
 • Protein 36 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tip fra kokken:

Hvis du har et stegetermometer skal du stege culotten til en temperatur på 60°C for et rosa resultat

 1. Tænd ovnen og varm op til 200°C (Varmluft).
 2. Lammeculotte: Rids fedtet med en skarp kniv men undgå at skære ned i kødet. Krydr med salt og peber og læg dem med fedtet ned ad på en kold, tør pande, som kan gå i ovnen. Varm panden op til høj varme og steg ca. 5 min. til den får noget farve.
 3. Provancal: Pil skalotteløg og den første portion hvidløg og skær begge i skiver. Kom det på panden med lammet, vend kødet og steg det hele i 2 min. Halvér cherrytomater og kom dem på panden sammen med tomatpuré, balsamico, oliven og 2 spsk. vand. Bland det sammen og sæt panden i ovnen ca. 17-20 min. Tag det ud, når det er færdigstegt og lad det trække i mindst 10 min. gerne længere.
 4. Rösti: Skræl sød kartoffel og bagekartoffel og riv begge groft ned i en skål. Tag massen op med hænderne og pres væden ud. Kom det tilbage i skålen og bland det med presset hvidløg, timian/rosmarin, salt og peber. Hæld olie i et lag på ca. ½ cm i en stor stegepande og varm op til middelhøj varme. Form en kugle pr. person af kartoffelmassen. Kom dem på panden og tryk dem lidt flade i 2-3 cm tykkelse. Steg dem ca. 5 min. på hver side til de har fået noget farve. Læg dem derefter på bagepapir på en bageplade og bag færdige i ovnen ca. 5-7 min. Gem panden.
 5. Grønne bønner: Skyl bønnerne og del dem på midten. Skru op til høj varme, når rösti tages af og steg bønnerne 3-4 min. Rør jævnligt rundt i dem og krydr med salt og peber. Skyl og hak persillen.
 6. Anret: Tag lammet op af saucen og skær i tynde skiver på langs. Læg skiverne oven på röstiene. Kom persille i provancalen og giv den et opkog på komfuret. Spæd evt. op med lidt vand, hvis den bliver for fast. Kom saucen over lammet og servér de grønne bønner ved siden af.