Grillede tyrkiske bøffer med cobansalat og haydari
25-35
5 dages holdbarhed

Grillede tyrkiske bøffer med cobansalat og haydari

Dejlig tyrkisk inspireret aftensmad som en variation af en hakkebøf. Serveret med en skøn salat der smager af sommer

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • gluten,
  • mælk,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Olivenolie
  • Salt
  • Olie

Det skal du bruge

Bulgur (Gluten, Hvede)
125 g
Grøntsagsbouillon
½ pose
Citron
¼ stk
Hvidløg
1 fed
Rasp (Hvede)
¾ pose
Tyrkisk kryddermix
1 pose
Hakket oksekød
300 g
Dild, frisk
1 pakke
Græsk yoghurt (Mælk, Laktose)
¾ dl
Skoleagurk
1 stk
Tomat
2 stk
Skalotteløg
½ stk
Chiliflager
½ tsk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 656 kcal
  • Fedt 25 g
  • Kulhydrater 66 g
  • Protein 42 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Bulgur: Opløs bouillon i 3 dl vand kogende vand i en gryde. Hæld bulgur i gryden og lad det småkoge i 12 min. under låg.
  2. Tyrkiske fars: Skyl citron og riv skallen fint. Pil og hak hvidløg fint og kom halvdelen i en skål sammen med citronskal, rasp, kryddermix, ½ dl vand og lidt salt. Tilsæt kødet og rør godt sammen. Sæt skålen i køleskabet.
  3. Haydari-dressing: Skyl og hak dild fint. Bland halvdelen af dilden og resten af hvidløget med yoghurt og smag til med lidt salt.
  4. Cobansalat: Skyl agurk og tomat og skær dem i tern. Pil og hak løg fint og bland med agurk og tomat i en skål. Tilsæt resten af dilden, citronsaft, chiliflager (undlad eller reducér mængden, hvis du ikke vil have det så stærkt), ½ spsk olivenolie og lidt salt og vend rundt.
  5. Tyrkiske bøffer Form farsen til 2 aflange bøffer pr. person. Varm lidt olie op på en stegepande og steg bøfferne 2-3 min. på hver side til de er gennemstegte.
  6. Servér bøfferne med bulgur, cobansalat og haydari.