Glutenfri
4 dages holdbarhed
Bagt laks med spinat og æg Florentine style
Retten har ingen vurdering
Under 35 min
7 Ingredienser
En lidt anderledes version af en klassiker.
En lidt anderledes version af en klassiker.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Æg·
- Fisk·
- Mælk
Basisvarerne kan indeholde andre allergener
Basisvarer:
- Olie
- Salt
- Peber
Bagekartoffel
1 stk
Laksefilet u. skind (har været frosset)
2 stk
Babyspinat
100 g
Skalotteløg
1 stk
Champignon
125 g
Æg
2 stk
Hollandaisesauce
1 pose
Næringsindhold (per portion)
- Energi: 811 kcal
- Fedt: 60 g
- Kulhydrater: 26 g
- Protein: 42 g
Oplysninger om allergener
Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.
Sådan gør du
Tænd ovnen og varm op til 210°C (Varmluft).
Skræl bagekartoffel og skær i skiver på ca. ½ cm, gerne på mandolinjern. Vend dem i lidt olie, salt og peber og læg dem på en bageplade med bagepapir i ét lag, hvis muligt. Bag dem i ovnen 15-18 min. til de er møre.
Krydr fisken med salt og peber. Bag den med kartoflerne de sidste 10 min.
Skyl spinat og pil skalotteløg. Skær løg og champignon i skiver. Varm en pande op med lidt olie til høj varme. Steg champignon uden at røre for meget i dem i starten. Steg 2-3 min. de må gerne få lidt farve. Tilsæt spinat og løg og steg videre 1 min. til spinaten falder sammen. Krydr med salt og peber og kom det over på en tallerken. Gem panden.
Kom lidt mere olie på panden og skru ned til middel varme. Slå æggene ud på panden og steg 3-4 min. så æggehviden stivner men blommen stadig er lidt blød Læg evt. låg på. Krydr med lidt salt og peber.
Kog lidt vand i en kedel. Kom hele posen (i emballagen) med hollandaise i skål, hæld kogende vand over og lad det trække i 2 min. men ikke mere, da den kan skille.
Kom kartoffelskiverne i bunden af en tallerken, kom et æg ovenpå og derefter laks. Top med spinat/champignon og hollandaisesauce.
Håber maden smager!