Wallenbergare med kartoffelmos og æblesalat
30-40
Budget
3 dages holdbarhed

Wallenbergare med kartoffelmos og æblesalat

Wallenbergare er den svenske version af karbonader. Her serveres den med en luftig kartoffelmos og en frisk æblesalat.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • æg,
  • gluten,
  • mælk,
  • svovldioxid,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Smør
  • Olivenolie
  • Olie

Det skal du bruge

Bagekartoffel
2 stk
Letmælk (Mælk, Laktose)
¾+½ dl
Panko (Gluten, Hvede)
⅔ pakke
Pasteuriseret æg (Æg)
½ bæger
Hakket gris & kalv
300 g
Æble
1 stk
Hvidvinseddike (Svovldioxid)
½ spsk
Salatmix Napolitana
50 g
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 834 kcal
  • Fedt 30 g
  • Kulhydrater 97 g
  • Protein 45 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen og varm op til 175°C (Varmluft). Bring en gryde med rigeligt letsaltet vand i kog. 
  2. Kartoffelmos: Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kom dem i det kogende vand og kog ca. 12-15 min. til de er møre. Hæld vandet fra og tilsæt første del mælk og 1½ spsk smør. Mos kartoflerne med et piskeris eller et puréjern. Smag til med salt og peber.
  3. Wallenbergare: Bland 2 spsk panko, resten af mælken, æg, lidt salt og peber i en skål. Rør det godt sammen med kødet. Form bøffer, så der er 1 til hver.  Kom resten af panko på en tallerken, vend bøfferne i og klap dem let, så det sidder fast. Varm en stegepande op med lidt olie. Steg bøfferne ca. 2 min. på hver side. Sæt panden i ovnen og bag ca. 10 min. til de er gennemstegte. TIP: Kom bøfferne over i et ovnfast fad, hvis din pande ikke kan gå i ovnen.
  4. Æblesalat: Skyl æble og skær i tern. Kom dem i en skål og bland med hvidvinseddike, 1 spsk olivenolie, lidt salt og peber. Vend det til sidst med salatmix.
  5. Servér wallenbergare med kartoffelmos og æblesalat.