Frikadeller med sennepsbagte rodfrugter og tyttebær
30-40
3 dages holdbarhed

Frikadeller med sennepsbagte rodfrugter og tyttebær

Hertil råkost med kål, rødbede og tranebær

Ingredienser

Allergener
  • Æg,
  • gluten,
  • sennep,
  • svovldioxid,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Sukker
  • Salt
  • Peber
  • Olie
  • Mel

Det skal du bruge

Kartofler
400 g
Pastinak
1 stk
Gulerod
1 stk
Hvidløg
1 fed
Dijon sennep (Sennep, Svovldioxid)
1 spsk
Løg
½ stk
Hakket gris & kalv
300 g
Pasteuriseret æg (Æg)
1 bæger
Rødbede
1 stk
Kålmix
100 g
Tranebær
1 pakke
Lys balsamico (Svovldioxid)
1 spsk
Tyttebærsyltetøj
1 pakke
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 699 kcal
  • Fedt 22 g
  • Kulhydrater 83 g
  • Protein 42 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen og varm op til 220°C (Varmluft). 
  2. Sennepsbagte rodfrugter: Halvér kartoflerne. Skræl pastinak og gulerod og skær dem i tern. Pil og pres hvidløg. Vend det hele godt med sennep, ½ tsk olie, salt og peber. Fordel jævnt på en bageplade med bagepapir. Bag i ovnen i ca. 25 min.
  3. Fars: Skræl og riv løg groft. Rør kødet med lidt salt og peber. Tilsæt løget, æg, 1 spsk mel, ½ dl vand, og rør det godt sammen.
  4. Frikadeller: Varm en pande op med lidt olie. Form farsen til 4 frikadeller pr. person med en spiseske. Brun frikadellerne ca. 2 min. på hver side. Skru ned til middel varme og steg ca. 4 min. mere på hver side til de er gennemstegte. Læg på et fad og hold dem lune.
  5. Råkost: Skræl rødbede og riv den groft. Bland med kålmix og tranebær. Pisk balsamico med ½ spsk sukker og smag til med salt og peber. Vend dressingen sammen med råkosten.
  6. Servér frikadeller og bagte rodfrugter med råkost og tyttebær til.