Tom Kha Gai - Cremet kokossuppe med kylling

Thailand

Laktosefri
Glutenfri
5 dages holdbarhed

Tom Kha Gai - cremet kokossuppe

med kylling
4.2 (148)
Under 35 min
17 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Soja

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer:
  • Olie
  • Salt
  • Sukker
  • Vand
Liste
Liste
Billeder
Rødløg
½ stk
Ingefær
½ stk
Hvidløg
1 fed
Champignon
100 g
Tomat
1 stk
Rød chili
½ stk
Citrongræs
½-1 stilk
Kyllingeinderfilet
300 g
Basmatiris
135 g
Vand
4 dl
Hønsebouillon
1 pose
Kokoscreme
1½ pose
Fiskesauce
1 spsk
(Fisk)
Sojasauce
1 spsk
(Soja)
Sukker
¾ tsk
Lime
1 stk
Koriander, frisk
½ pk
Lime
Rød chili
Næringsindhold (per portion)
Energi:
658 kcal
Fedt:
19 g
Kulhydrater:
73 g
Protein:
49 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tip fra kokken:

Den nemmeste måde at skrælle ingefær på er at bruge en ske til at skrabe skallen af med.

 Pil løg og hak groft. Skræl ingefæren og skær i tynde skiver (se tip). Pil og pres hvidløg. Rens svampene for evt. jordrester. Skyl tomat og chili. Skær tomat og champignon i både og chili i tynde skiver (fjern kerner og frøvægge eller reducér mængden, hvis du ikke vil have det så stærkt). Kassér de hårde blade yderst på citrongræsset, knus det med fladen af knivbladet og del i to. Skær kyllingen i mundrette stykker.
 Kog risene som anvist på posen.
 Varm lidt olie op til middelhøj varme i en stor gryde. Svits løg, ingefær, hvidløg, citrongræs og halvdelen af chili ca. 2 min. Tilsæt vand og bouillon, kog op og lad det småkoge i 5 min. Tilføj kokoscreme, fiskesauce, soja, sukker, champignon og kylling og lad det simre ca. 7 min. til kyllingen er gennemkogt.
Skyl lime og riv skallen af halvdelen fint. Kom det i suppen sammen med tomat. Smag suppen til med saft fra den revede lime og salt før servering. Tag citrongræs stilkene op af suppen.
 Skyl og hak koriander groft. Skær resten af lime i både. Top suppen med chili og koriander og servér med limebåde ved siden af.
Håber maden smager!