Tom Kha Gai - Cremet kokossuppe med kylling
20-30
5 dages holdbarhed

Tom Kha Gai - Cremet kokossuppe med kylling

Ingredienser

Allergener
  • Soja

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Sukker
  • Salt
  • Olie

Det skal du bruge

Rødløg
½ stk
Ingefær
½ stk
Champignon
75 g
Tomat
1 stk
Rød chili
¼+¼ stk
Citrongræs
1 stilk
Basmatiris
135 g
Kokosmælk
4 dl
Hønsebouillon
1 pose
Kyllingelårsteak
2 stk
Limeblad
1 stk
Sojasauce (Soja)
1 spsk
Lime
¼+¼ stk
Koriander, frisk
½ pose
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 996 kcal
  • Fedt 57 g
  • Kulhydrater 73 g
  • Protein 47 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tip fra kokken:

Den nemmeste måde at skrælle ingefær på er at bruge en ske til at skrabe skallen af med.

  1. Forberedelse: Pil løg og hak løg groft. Skræl ingefæren og skær i tynde skiver (se tips). Rens svampene for evt. jordrester. Skyl tomat og chili. Skær tomat og champignon i både og hak halvdelen af chilien fint (fjern kerner og frøvægge eller reducér mængden, hvis du ikke vil have det så stærkt). Kassér de hårde blade yderst på citrongræsset, knus det med fladen af knivbladet og del i to. Fjern skindet på kyllingelårene og del kødet i mundrette stykker.
  2. Ris: Kog risene som anvist på posen.
  3. Tom Kha Gai: Varm lidt olie op til middelhøj varme i en stor gryde. Svits løg, ingefær, citrongræs og chili i 1 min. Tilsæt kokosmælk, bouillon og kyllingen og lad suppen småkoge i 5 min. Tilføj ½ spsk sukker, limeblad, soja, champignon og tomat og lad det simre i 5 min. til eller til kyllingen er gennemkogt. Skyl og riv limeskal og smag suppen til med skallen, salt og saften fra halvdelen af limen før servering.
  4. Servering: Skær resten af chilien i tynde skiver og resten af limen i både. Skyl og hak korianderen groft. Top suppen med chili og koriander og servér med limebåde ved siden af.