Thailandsk stirfry med chilistegte æg, pak choy, nudler og bønnespirer
20-30
Vegetar
4 dages holdbarhed

Thailandsk stirfry med chilistegte æg, pak choy, nudler og bønnespirer

Denne lækre wokret er inspireret af den populære klassiske Pad thai.

Ingredienser

Allergener
  • Æg,
  • gluten,
  • jordnødder,
  • soja,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Olie
  • Salt

Det skal du bruge

Nudler (Gluten, Hvede)
125 g
Pak choy
1 stk
Forårsløg
1 bundt
Gulerod
1 stk
Hvidløg
½ fed
Soja/ingefærsauce (Soja, Hvede)
1 pose
Sød chilisauce
2 spsk
Grøntsagsbouillon
1 pose
Ingefær/hvidløg/chili i olie
½ pose
Æg (Æg)
2 stk
Chiliflager
⅓ pose
Sojasauce (Soja)
2 spsk
Bønnespirer
½ pakke
Lime
½ stk
Koriander, frisk
½ pose
Peanuts (Jordnødder)
1 pose
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 581 kcal
  • Fedt 22 g
  • Kulhydrater 72 g
  • Protein 25 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tip fra kokken:

Hvis du vil lave Pad thai kan æggene steges sammen med grøntsagerne i stegepanden til det begynder at ligne røræg.

  1. Nudler: Tilbered nudlerne som anvist på pakken.  
  2. Grøntsager: Skyl pak choy og forårsløg og skræl gulerod. Skær gulerod og forårsløg i tynde strimler og pak choy i grove stykker. Pil og hak hvidløg fint.
  3. Woksauce: Bland soja/ingefærsauce, sød chili, grøntsagsbouillon og ½ dl vand i en skål.
  4. Chilistegte æg: Varm en stegepande op til middel varme og kom ingefær/hvidløg/chili i olie på. Slå æggene ud på panden og steg dem på den ene side ca. 3 min. til hviden er stivnet. Krydr med lidt salt og chiliflager efter smag.
  5. Stir fry: Varm en wok eller stor stegepande op til høj varme og tilsæt lidt olie. Svits gulerødder, pak choy og hvidløg i 2-3 min. Tilsæt de kogte nudler og woksaucen. Varm op og rør alt godt sammen. Smag evt. til med lidt ekstra soja (gem resten til servering). Sluk for varmen og vend bønnespirer og forårsløg i.
  6. Servering: Skær limen i både og skyl koriander. Hak koriander og peanuts groft og strø over retten. Servér med limebåde og resten af sojaen til.