Frisk thaisalat med ris, oksekød, krydderurter og peanuts
15-20
5 dages holdbarhed

Frisk thaisalat med ris, oksekød, krydderurter og peanuts

Denne thailandske middagsret har både en god syrlighed og sødme. Den er hurtig og let at lave og er propfuld af smag.

Ingredienser

Allergener
  • Jordnødder,
  • soja,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Sukker
  • Olie
  • Peber

Det skal du bruge

Basmatiris
135 g
Hakket oksekød
300 g
Soja/ingefærsauce (Soja, Hvede)
½ pose
Rødløg
½ stk
Koriander, frisk
½ pose
Mynte, frisk
½ pakke
Tomat
1 stk
Skoleagurk
1 stk
Lime
½ stk
Hvidløg
½ fed
Chiliflager
⅓ pose
Sojasauce (Soja)
2 spsk
Peanuts (Jordnødder)
1 pose
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 684 kcal
  • Fedt 27 g
  • Kulhydrater 68 g
  • Protein 42 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Ris: Kog risene som anvist på posen.
  2. Oksekød: Varm lidt olie op til høj varme på en stor stegepande. Kom kødet på i ét stykke og brun i ca. 1 min. på hver side, så det får stegeskorpe. Del det fra hinanden og steg til det er gennemstegt. Tilsæt soja/ingefærsauce og krydr med lidt peber.
  3. Salat: Pil rødløg og skyl koriander, mynte, tomat og agurk. Hak koriander og mynte inkl. stilkene groft. Skær tomat i både og agurk og rødløg i tynde skiver. Bland alle grøntsagerne sammen i en serveringsskål.
  4. Dressing: Skyl lime og riv skallen fint på et rivejern. Kom det i en skål og pres saften over. Pil og hak hvidløg fint og bland i skålen sammern med ½ spsk sukker og 1 tsk olie. Smag til med ønsket mængde chiliflager og soja og evt. mere sukker.
  5. Anretning: Bland salat, kød, ris og dressing i en stor skål eller fordel ingrediensene til salaten i portionsskåle efter eget ønske. Top med peanuts og servér.