Medister med grønlangkål og kartofler

Jul

4 dages holdbarhed

Medister med grønlangkål og kartofler

3.98 (88)
Under 30 min
7 Ingredienser
En klassiker fra husmor køkkenet.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Gluten
    ·
  • Mælk
    ·
  • Sennep
    ·
  • Svovldioxid
    ·
  • Hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer:
  • Salt
  • Peber
  • Sukker
  • Smør
  • Olie
  • Mel
Kartofler
400 g
Medisterpølse
2 stk
Æble
1 stk
Piskefløde
2½ dl
(Mælk, Laktose)
Snittet grønkål
100 g
Muskatnødpulver
⅛ tsk
Dijon sennep
2 spsk
(Sennep, Svovldioxid)
Næringsindhold (per portion)
  • Energi: 1133 kcal
  • Fedt: 87 g
  • Kulhydrater: 58 g
  • Protein: 29 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Kog kartoflerne i letsaltet vand i 20 min. til de slipper, når man stikker i dem.
 Varm en stegepande op med lidt smør. Steg pølsen på begge sider i ca. 15 min. ved middelhøj varme. Fjern kernehuset fra æblerne og skær i både. Steg dem på den samme pande i ca. 4-5 min. til de får lidt farve.
 Smelt 1 spsk smør i en gryde, tilsæt 1½ spsk mel og pisk det godt sammen. Tilfør fløde og ¾ dl vand lidt ad gangen og kog det sammen 3-4 min under omrøring. Hvis saucen klumper gør det ikke noget, brug en stavblender til at samle den. Varm en pande op med lidt olie, steg grønkålen i ca. 2 min. Kom den op i saucen sammen med muskatnødpulver. Smag til med sukker, salt og peber.
Servér medister med stegte æbler, kartofler, grønlangkål og sennep.
Håber maden smager!