Græskartærte med porre og cheddar
40-50
Vegetar
3 dages holdbarhed

Græskartærte med porre og cheddar

Lækker krydderet grov tærte. Med spicy chili-salat til.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • æg,
  • gluten,
  • mælk,
  • svovldioxid,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Mel
  • Salt
  • Peber
  • Olie
  • Olivenolie

Det skal du bruge

Porre
1 stk
Hvidløg
1 fed
Græskar
½ stk
Tærtedej grov (Gluten, Hvede)
250 g
Æg (Æg)
2 stk
Creme fraiche (Mælk, Laktose)
1 dl
Græsk krydderiblanding
½ spsk
Revet cheddar (Mælk, Laktose)
75 g
Rød chili
½ stk
Honning
½ spsk
Æbleeddike (Svovldioxid)
1 spsk
Salatmix Napolitana
75 g
Kålmix
100 g
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 998 kcal
  • Fedt 64 g
  • Kulhydrater 72 g
  • Protein 33 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen og varm op til 240°C (Varmluft).
  2. Fyld: Skyl porre og skær i skiver. Pil og pres hvidløg. Skyl græskar, skær top og bund af, flæk det og skrab kernerne ud med en ske. Skær det i ca. 1 cm tykke skiver. Vend det hele med lidt olie, salt og peber. Fordel det jævnt på en bageplade med bagepapir. Bag i ca. 10 min. til græskaret er mørt. Skru derefter oven ned på 200°C (Varmluft).
  3. Tærte: Rul tærtedejen ud på et meldrysset bord og kom den i en smurt tærteform på ca. 20 cm. Pisk æg sammen med creme fraiche og græsk krydderi. Smag til med salt og peber. Fordel fyldet i tærteformen og hæld æggeblandingen over. Drys osten over toppen. Bag tærten i 30 min. Stik i den med en kødnål eller spids kniv og tjek om den er gennembagt. Tag tærten ud og lad den gerne dampe af i 5 min.
  4. Dressing: Hak chilien fint (undlad eller reducér mængden, hvis du ikke vil have det så stærkt) og kom det i en skål. Bland det med 1 spsk olivenolie, honning, æbleeddike, lidt salt og peber.
  5. Salat: Kom salat og kålmix i en skål og vend den med dressingen.
  6. Servér tærten med salat til.