Pistou suppe med kikærter, græskar, spinat, mandler og citron
25-35
Vegetar
4 dages holdbarhed

Pistou suppe med kikærter, græskar, spinat, mandler og citron

Krydret suppe med strejf af spidskommen og citron serveret med somun brød til.

Ingredienser

Allergener
  • Gluten,
  • nødder,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Olie

Det skal du bruge

Græskar
½ stk
Hvidløg
1½ fed
Tomat
1 stk
Gulerod
1 stk
Bagekartoffel
½ stk
Ras el hanout
½ spsk
Kokosmælk
2 dl
Grøntsagsbouillon
½ pose
Kikærter
1 dåse
Sambal oelek
¾ tsk
Babyspinat
100 g
Saltede mandler (Nødder)
1 pose
Citron
½ stk
Pitabrød (Gluten, Hvede)
2 stk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 947 kcal
  • Fedt 38 g
  • Kulhydrater 119 g
  • Protein 32 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tip fra kokken:

Hvis du ønsker suppen glat kan du blende den inden der kommes spinat i og evt. spæde til med mere vand.

  1. Græskar: Del græskaret og skrab kernerne ud. Skær i tern ca. 2x2 cm.
  2. Grønt: Pil og pres hvidløg. Skyl tomat og skær i tern. Skræl gulerod og kartoffel og skær i tern.
  3. Suppe: Varm en gryde op med lidt olie. Steg hvidløg i 1 min. uden det tager farve. Kom tomater i og lad det stege 2 min. Tilsæt græskar, gulerod, kartoffel, ras el hanout, kokosmælk, bouillon og 4 dl vand. Lad det koge 15 min. Dræn kikærter og kom i gryden sammen med sambal oelek (undlad eller reducér mængden, hvis du ikke vil have det så stærkt) Lad det koge yderligere ca. 10 min. til kartofler og græskar er møre.
  4. Skyl spinaten og tør den godt. Hak mandlerne groft.
  5. Riv skallen af ¼ citron fint og kom det i gryden. Smag suppen til med salt og peber. Skær citronen i både.
  6. Brød: Lun brødene i en brødrister.
  7. Vend spinaten i suppen og lad den falde sammen. Hæld suppen i portionsskåle, drys med mandler og pres citronsaft over. Servér med lunt brød til.