Dakkoshi – Kyllingespyd i salatblade med chilimayonaise og ingefærpickles
30-40
5 dages holdbarhed

Dakkoshi – Kyllingespyd i salatblade med chilimayonaise og ingefærpickles

Ingredienser

Allergener
  • Æg,
  • soja,
  • sesamfrø,
  • svovldioxid

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Sukker
  • Peber
  • Salt

Det skal du bruge

Træspyd
4 stk
Ingefær
⅓+⅓ stk
Hvidløg
1 fed
Sojasauce (Soja)
1½ spsk
Sesamolie (Soja, Sesamfrø)
1½ tsk
Kyllingelårsteak
2 stk
Basmatiris
135 g
Hvidvinseddike (Svovldioxid)
1½ pose
Gulerod
1 stk
Skoleagurk
1 stk
Mayonnaise (Æg)
3 spsk
Srirachasauce
⅓ pakke
Forårsløg
1 bundt
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 spsk
Icebergsalat
½ stk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 888 kcal
  • Fedt 35 g
  • Kulhydrater 99 g
  • Protein 45 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen og varm op til 250°C (Varmluft). Læg grillspydene i blød i koldt vand.
  2. Marinade: Skræl ingefær og riv den ene del fint. Pil og pres hvidløg. Kom det i en skål og tilsæt ½ spsk sukker, soja, sesamolie og godt med friskkværnet peber. Skær kyllingen i mindre stykker ca. 2x2 cm, læg i gryden og vend rundt. Lad det marinere så længe som muligt.
  3. Ris: Kog risene som anvist på posen.
  4. Ingefærpickles: Skær den anden del ingefær i tynde skiver og kom i en kasserolle. Tilsæt vineddike, 1 dl sukker, 1 tsk salt og 1½ dl vand og kog lagen op. Skær gulerod og agurk i tynde strimler. Læg grøntsagsstrimlerne i lagen og lad det trække indtil servering.
  5. Chilimayonaise: Kom mayonaise i en lille skål og bland med srirachasauce og salt efter smag.
  6. Dakkoshi: Skær den hvide del af forårsløgene i ca. 2 cm stykker og den grønne del i tynde strimler. Sæt skiftevis kylling og forårsløgstykker på spyd og læg dem på en bageplade med bagepapir. Steg i ovnen ca. 10 min. till kyllingen er gennemsteg og har fået fin farve. Rist sesamfrø på en tør, varm stegepande til de er gyldne. Strø sesamfrø og strimlet forårsløg over kyllingespydene.
  7. Servering: Pluk salatblade af og skyl dem. Servér dakkoshi i salatblade med ris, ingefærpickles og chilimayonaise.