
Laktosefri
Glutenfri
5 dages holdbarhed
Dakkoshi - Kyllingespyd
i salatblade med chilimayonaise og ingefærpicklesNy opskrift
Under 45 min
16 Ingredienser
En koreansk street food klassiker, her serveret i friske salatblade med ris, syrlige ingefærpickles og en cremet chilimayonnaise.
En koreansk street food klassiker, her serveret i friske salatblade med ris, syrlige ingefærpickles og en cremet chilimayonnaise.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Æg·
- Soja·
- Sennep·
- Sesamfrø·
- Svovldioxid
Basisvarerne kan indeholde andre allergener
Basisvarer:
- Peber
- Salt
- Sukker
- Vand
Træspyd
4 stk
Ingefær
⅓ stk
Hvidløg
1 fed
Sukker
½ spsk
Sojasauce
1 pose
Sesamolie
1 tsk
Kyllingeinderfilet
300 g
Forårsløg
1 bundt
Basmatiris
135 g
Sesamfrø
1 pose
Hjertesalat
1 stk
Chilimayonnaise
1 pose
Ingefær
⅓ stk
Hvidvinseddike
2 spsk
Hvidvinseddike
1 spsk
Sukker
3 spsk
Salt
1 tsk
Vand
1½ dl
Skoleagurk
1 stk
Gulerod
1 stk
Næringsindhold (per portion)
- Energi:
- 798 kcal
- Fedt:
- 34 g
- Kulhydrater:
- 75 g
- Protein:
- 48 g
Oplysninger om allergener
Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.
Sådan gør du
Tænd ovnen og varm op til 250°C (Varmluft). Læg grillspydene i blød i koldt vand.
Skræl ingefær og riv den ene del fint. Pil og pres hvidløg. Kom det i en skål og tilsæt sukker, soja, sesamolie og godt med friskkværnet peber. Skær kyllingen i stykker på ca. 2 cm, læg i skålen og vend rundt. Lad det marinere så længe som muligt.
Skær ingefær i tynde skiver og kom i en kasserolle. Tilsæt vineddike, sukker, salt og vand og kog lagen op. Skær agurk og gulerod i tynde strimler. Kom strimlerne i lagen, vend godt rundt og lad det trække indtil servering.
Kog risene som anvist på posen.
Skær den hvide del af forårsløgene i ca. 2 cm stykker og den grønne del i tynde strimler. Sæt skiftevis kylling og forårsløgstykker på spyd og læg dem på en bageplade med bagepapir. Steg i ovnen ca. 10 min. til kyllingen er gennemstegt og har fået fin farve.
Varm en tør stegepande op til middel høj varme og rist sesamfrøene ca. 2 min. til de har fået en nøddebrun farve.
Pluk salatblade af, skyl og tør dem. Fyld salatblade med ris og ingefærpickles og top med chilimayonaise og et drys grønt forårsløg. Servér dakkoshi med sesamfrø til.
Håber maden smager!