Chicken tikka masala med raita, mynte og mandler
25-35
5 dages holdbarhed

Chicken tikka masala med raita, mynte og mandler

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • æg,
  • mælk,
  • nødder,
  • selleri,
  • cashewnødder

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Olie
  • Peber

Det skal du bruge

Basmatiris
200 g
Skoleagurk
1 stk
Rødløg
½ stk
Mynte, frisk
½ pakke
Yoghurt naturel (Mælk, Laktose)
½ dl
Hvidløg
½+1 fed
Spidskommen
½ tsk
Honning
½ tsk
Ingefær
⅓ stk
Løg
1 stk
Grøn peber
½ stk
Kyllingelårsteak
2 stk
Hønsebouillon (Æg, Selleri)
¼ pose
Tikka masala paste (Cashewnødder)
1 glas
Kokosmælk
2 dl
Saltede mandler (Nødder)
½ pose
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 970 kcal
  • Fedt 45 g
  • Kulhydrater 92 g
  • Protein 48 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Kog ris i 3½ dl vand med lidt salt i 12 min. med låg. Sluk og lad trække under låg til resten af retten er færdig.  
  2. Raita: Skær agurk i små tern. Pil rødløg og hak det fint sammen med halvdelen af mynten. Kom det hele i en skål og bland det godt sammen med yoghurt, ½ presset hvidløg, spidskommen, honning og lidt salt.
  3. Forberedelse: Pil hvidløg, skræl ingefær og hak begge fint. Pil løg og skær det i skiver. Fjern kernerne fra peberfrugten og skær den i strimler. Fjern skindet fra kyllingen og skær kødet i tern ca. 2x2 cm.
  4. Tikka masala: Varm en gryde op med lidt olie og steg kødet i ca. 3 min. Tilsæt løg, hvidløg og ingefær og steg videre i yderligere 2 min. Tilsæt tikka masala paste og bland godt rundt. Tilføj kokosmælk og bouillon og lad det koge i ca. 10 min. til kyllingen er gennemstegt. Kom peberfrugt i og lad det koge med i 1 min. Smag til med salt.
  5. Anret: Hak mandler og resten af mynten og drys over kyllingen. Servér med ris og raita.