Grillet laks med lynstegt squash og kartofler
20-30
Laktosefri
Glutenfri
5 dages holdbarhed

Grillet laks med lynstegt squash og kartofler

Et pift af citron og hvidløg giver squashen karakter og den klæder den grillede laks. Serveres med nye kartofler og citronsauce.

Ingredienser

Allergener
  • Æg,
  • fisk,
  • selleri

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Olie

Det skal du bruge

Kartofler
400 g
Squash
1 stk
Bladselleri (Selleri)
1 stilk
Citron
½ stk
Solo hvidløg
⅓ stk
Laksefilet u. skind (har været frosset) (Fisk)
2 stk
Hollandaisesauce (Æg)
2 dl
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 1271 kcal
  • Fedt 108 g
  • Kulhydrater 40 g
  • Protein 35 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tip fra kokken:

Opbevar fisk ved 2°C. For den bedste smagsoplevelse anbefaler vi, at retten spises som en af de første.

  1. Tænd grillen, hvis du ønsker at tilberede retten på grill. Den kan også tilberedes på pande.
  2. Kog kartoflerne i letsaltet vand i 20 min. til de slipper, når man stikker i dem.
  3. Skyl, tør og skær squash og bladselleri i stave. Varm ½ spsk olie op på en slip-let pande og svits grøntsagerne i 3 min. under omrøring.  Alternativt kan grøntsagerne også grilles, undlad olie på grillen, bare pensle grøntsagerne med marinaden fra trin 4 undervejs.
  4. Riv skal og pres saft af citron og hak hvidløg. Kom citronsaft (gem 1½ spsk til saucen) og hvidløg i panden og svits endnu 1 min. Smag til med salt og peber.
  5. Krydr laksen med salt og peber og læg den på grillen - eller en grillpande. Steg/grill laksen til den har et flot grillmønster på den ene side. Vend laksen om og grill 1-2 min. på den anden side.
  6. Citronsauce: Rør hollandaise, citronsaft og -skal sammen i en lille gryde og lun den.
  7. Servér den grillede laks med grøntsager, kartofler og citronsauce.