Tyksteg med bagte rødder og sød kartoffelcreme
35-45
Laktosefri
Glutenfri
5 dages holdbarhed

Tyksteg med bagte rødder og sød kartoffelcreme

Lækker rosmarin krydret tykstegsfilet serveret med rødder bagt med krydderurter, ristede kikærter og en creme lavet på søde kartofler. MUMS!

Ingredienser

Allergener
 • Selleri

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

 • Salt
 • Peber
 • Olie

Det skal du bruge

Gulerod
2 stk
Pastinak/persillerod
200 g
Paprika
1+1+1 tsk
Rosmarin
1+1 tsk
Søde kartofler
300 g
Grøntsagsbouillon (Selleri)
½ pose
Spidskommen
½+½ tsk
Kikærter
½ dåse
Oksetykstegsfilet i tynde skiver
300 g
Ernæringsberegning (pr. portion)
 • Energi 536 kcal
 • Fedt 15 g
 • Kulhydrater 56 g
 • Protein 46 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

 1. Tænd ovnen og varm op til 220°C (Varmluft). Bring en gryde med rigeligt letsaltet vand i kog.
 2. Skræl alle rødderne, halvér dem på langs og skær den tykke del igennem en gang mere. Krydr med 1 tsk salt, ½ tsk peber, 1 tsk paprika og 1 tsk rosmarin. Vend dem i lidt olie og bred dem ud på en bageplade med bagepapir. Bag rødderne sprøde 18-20 min.
 3. Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kom dem i det kogende vand og kog ca. 12 min. til de slipper, når man stikker i dem.
 4. Sød kartoffelcreme: Hæld vandet fra kartoflerne, men gem 2 dl og opløs bouillon heri. Tilsæt det til kartoflerne og blend til creme med en stavblender eller mos det med et piskeris. Smag til med paprika, spidskommen, salt og peber.
 5. Varm lidt olie op ved høj varme på en pande. Rist kikærter med paprika, spidskommen, lidt salt og peber. Sæt til side og hold dem lune. Brug panden til kødet uden at vaske den af.
 6. Krydr kødet med rosmarin, salt og peber. Brun hurtigt kødet på begge sider i lidt olie ved høj varme. Skru lidt ned for varmen og steg ca. 3-4 min. på hver side afhængig af tykkelse.
 7. Skær kødet i skiver på tværs af kødtrådene og anret på en bund af sød kartoffelcreme. Drys med kikærter og servér med bagte rødder.