Italienske kødboller i cremet sauce med pasta
30-40
5 dages holdbarhed

Italienske kødboller i cremet sauce med pasta

De små italienske kødboller af hakket oksekød serveres rygende varme i den fyldige sauce med champignon, et drys frisk persille og kogt pasta.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • gluten,
  • mælk,
  • sennep,
  • svovldioxid,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Mel
  • Olie
  • Smør

Det skal du bruge

Solo hvidløg
½ stk
Hakket oksekød
300 g
Paprika
½ tsk
Pasta (Gluten, Hvede)
200 g
Løg
½ stk
Champignon
125 g
Oksebouillon
½ pose
Tomatpuré
1 spsk
Sennep (Sennep, Svovldioxid)
1½ tsk
Creme fraiche (Mælk, Laktose)
¾ dl
Kruspersille
1 drys
Salatmix Toscana
100 g
Citrusvinaigrette
2 spsk
Græskarkerner
1 pose
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 1059 kcal
  • Fedt 52 g
  • Kulhydrater 92 g
  • Protein 55 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Kødboller: Pil og pres hvidløg. Bland det med det hakkede kød, salt og peber i en skål. Form kødet til kødboller med en teske. Bland 2 spsk mel, paprika og lidt peber i en plastpose og læg kødbollerne. Ryst posen godt, så melet fordeles godt på kødbollerne.
  2. Varm 1 spsk olie og 10 g smør i en stor pande. Når det skummer steges kødbollerne ved moderat varme til de er brunede på alle sider, vend dem forsigtigt. Tag dem af panden og læg dem på et stykke køkkenrulle.
  3. Pasta: Sæt pastaen over i rigeligt letsaltet vand og kog 8-12 min. efter hvor al dente du ønsker den.
  4. Cremet sauce: Pil løg og skær i tynde skiver. Skyl og halvér champignon. Smelt 10 g smør på panden, kom løg på og steg til de er bløde. Kom champignonerne i og lad dem stege med ca. 2 min. Opløs bouillon i 1½ dl kogende vand. Tilføj tomatpuré, sennep og bouillon. Bland det godt og kom kødbollerne tilbage på panden. Bring forsigtigt blandingen i kog og lad den simre i 5 min. Rør af og til i saucen. Rør creme fraiche i saucen og sørg for at den ikke koger for voldsomt. Smag til med salt og peber.
  5. Græskarkerner: Varm en pande op med lidt olie, rist kernerne 2-3 min. vend dem hyppigt undervejs. krydder dem med lidt salt. Kan også ristes i mikroovnen. Vend dem i lidt olie og salt, læg på en tallerken,  rist dem 1 min ad gangen fuld styrke ca. 2-3 i alt. 
  6. Salat: Kom salaten i en skål og vend den med dressingen og græskarkernerne.
  7. Skyl og hak persille fint. Servér kødboller og sauce rygende varm med pasta og et drys persille.