Sprød kylling med bagte rodfrugter og sød chilidip
30-40
4 dages holdbarhed

Sprød kylling med bagte rodfrugter og sød chilidip

Et sikkert hit for hele familien med de panerede og sprødstegte kyllingestykker a la nuggets med bagte rodfrugter, grov pasta og en mild og sød chilidip. MUMS! Her er mere grønt og mindre kød.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • æg,
  • gluten,
  • mælk,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Olie

Det skal du bruge

Gulerod
2 stk
Rødbede
2 stk
Rosmarin
1 tsk
Fuldkornspasta (Gluten, Hvede)
140 g
Pasteuriseret æg (Æg)
½ bæger
Rasp (Gluten, Hvede)
½ dl
Kyllingeinderfilet
300 g
Græsk yoghurt (Mælk, Laktose)
1 dl
Paprika
1 tsk
Sød chilisauce
1½ spsk
Salatmix Toscana
100 g
Revet cheddar (Mælk, Laktose)
50 g
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 998 kcal
  • Fedt 49 g
  • Kulhydrater 82 g
  • Protein 57 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 220° varmluft. Skræl gulerødder og rødbeder og skær dem i ensartede stave. Læg dem i en frysepose og tilsæt 2 spsk olie, tørret rosmarin, salt og peber. Luk posen og ryst den godt, så olie og krydderier fordeler sig jævnt på rodfrugterne.
  2. Fordel rodfrugterne på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen i 20 min. til de får farve og bliver sprøde. Vend rundt i dem 1-2 gange undervejs.
  3. Sæt en gryde med rigeligt vand tilsat ½ tsk salt over og kog pastaen ca. 10 min.
  4. Hæld imens æg ud i en dyb tallerken og rasp krydret med salt og peber i en anden tallerken. Vend først kyllingen i æg og dernæst i rasp.
  5. Opvarm en pande med 1 spsk olie og steg de panerede kyllingestykker på panden i 3-4 min. på hver side til de er gyldne og gennemstegte.
  6. Chilidip: Rør yoghurt, paprika og sød chilisauce sammen og krydr med salt og peber.
  7. Hæld vandet fra pastaen. Bland pastaen med rodfrugterne og drys revet ost over og lad det smelte lidt.
  8. Servér de sprøde kyllingestykker med bagte rodfrugter med pasta, revet ost og sød chilidip.