Grøntsagsbiks med spejlæg og ristet rugbrød
30-40
Vegetar
Laktosefri
3 dages holdbarhed

Grøntsagsbiks med spejlæg og ristet rugbrød

Biksemad med klassiske ingredienser som kartofler, løg, worcestershire sauce, spejlæg, syltede rødbeder og rugbrød - bare uden kød men med masser af ekstra grøntsager og rigtig god smag. Prøv den til en kødfri dag.

Ingredienser

Allergener
  • Æg,
  • sennep,
  • byg,
  • hvede,
  • rug

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Olie

Det skal du bruge

Gulerod
2 stk
Pastinak/persillerod
300 g
Bagekartoffel
1 stk
Rødløg
1 stk
Æg (Æg)
4 stk
Rugbrød (har været frosset) (Byg, Hvede, Rug)
2 skiver
Bredbladet persille
1 drys
Worcestershire sauce (Sennep)
1½+2½ spsk
Rødbeder i tern
50 g
Ketchup
4 tsk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 580 kcal
  • Fedt 18 g
  • Kulhydrater 79 g
  • Protein 26 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Skræl alle 3 slags rodfrugter og skær i mindre tern på ca. 1½ x 1½ cm. Pil og hak løg groft.
  2. Steg rodfrugterne i en stor sautérpande i olie 3 min. ved høj varme til det tager farve. Skru ned til medium varme, tilsæt løg og steg 1 min. Læg låg på og steg videre ca. 10 min i alt. Vend jævnligt i det.
  3. Varm lidt olie på en pande og steg spejlæg ved medium varme.
  4. Rist rugbrødet på begge sider på en brødrister. Skyl og hak persillen groft.
  5. Smag grøntsagsbiksen til med salt, peber og worcestershire/engelsk sauce. Gem resten af saucen og sæt på bordet til dem, der vil have ekstra smag.
  6. Servér biksen med persilledrys, spejlæg, rødbeder, rugbrød og ketchup.