Mexi-burger med ovnbagte kartofler
20-30
4 dages holdbarhed

Mexi-burger med ovnbagte kartofler

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • æg,
  • gluten,
  • mælk,
  • sesamfrø,
  • svovldioxid,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Olie

Det skal du bruge

Bagekartoffel
2 stk
Hakket oksekød
300 g
Mexico mix-krydderi (Svovldioxid)
1 pose
Burgerbolle (Æg, Gluten, Mælk, Sesamfrø, Hvede, Laktose)
2 stk
Hjertesalat
½ stk
Løg
½ stk
Tomat
1 stk
Røget chili
¼ pakke
Mayonnaise (Æg)
2 spsk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 690 kcal
  • Fedt 26 g
  • Kulhydrater 74 g
  • Protein 39 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tip fra kokken:

Læg hver stykke kartoffel i en grydeske, når du skærer riller, så det er nemmere ikke at komme til at skære igennem.

  1. Tænd ovnen og varm op til 230°C (Varmluft).
  2. Ovnbagte kartofler: Skyl kartoflerne og del dem i kvarte. Læg dem med skrællen nedad og skær riller med ½ cm mellemrum på tværs uden at skære igennem. Bland med lidt olie og krydr med salt og peber. Bag dem 15-20 min. til de er møre.
  3. Smash-bøf: Rør kødet godt med mexico-krydderi og form én kugle pr. person. Varm lidt olie op på en stor stegepande med plads til store bøffer. Kom kødet på og pres bøfferne helt flade med bagsiden af paletten, gerne så de bliver større end bollen, da kødet trækker sig sammen. Steg ved høj varme 2-3 min. på hver side.
  4. Brød: Lun bollerne et par min. i ovnen.
  5. Salat: Skyl salaten og del bladene fra hinanden. Pil løg og skær i skiver. Skær tomaterne i tern og vend dem med røget chili.
  6. Smør bollerne med mayonnaise. Byg burgeren op med bøf, tomat, salat og løg. Servér kartoflerne til.