Budget
3 dages holdbarhed
Polpette med saltbagte kartofler
squash og gulerodNy opskrift
Under 40 min
9 Ingredienser
Polpette er italienske kødboller.
Polpette er italienske kødboller.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Gluten·
- Mælk·
- Sennep·
- Hvede
Basisvarerne kan indeholde andre allergener
Basisvarer:
- Groft salt
- Kogende vand
- Mel
- Olie
- Peber
- Salt
- Smør
Gulerod
2 stk
Squash
1 stk
Smør
1 tsk
Mynte, frisk
½ pk
Grøntsagsbouillon
½ pose
Kogende vand
½-¾ dl
Kartofler, små
400 g
Groft salt
1 spsk
Hvidløg
1 fed
Citron
½ stk
Fennikel/peber mix
¼ pose
Hakket gris & kalv
300 g
Næringsindhold (per portion)
- Energi:
- 591 kcal
- Fedt:
- 26 g
- Kulhydrater:
- 51 g
- Protein:
- 38 g
Oplysninger om allergener
Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.
Sådan gør du
Tænd ovnen og varm op til 225°C (Varmluft). Skyl kartoflerne og vend dem i groft salt. Fordel kartoflerne på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen ca. 20-25 min. til de er møre og sprøde.
Pil hvidløg og riv skal af citron fint. Rør fennikel/peber mix og citronskal i kødet sammen med lidt salt og pres hvidløg i. Form farsen til 3 kugler pr. person, tryk dem let flade og vend dem i mel.
Varm lidt olie op på en pande ved god varme. Brun polpette ca. 1 min. på hver side. Skru ned til middel varme og steg ca. 3 min. på hver side til de er gennemstegt. Læg dem på en tallerken og hold dem varme f.eks. under stanniol. Tør panden af med køkkenrulle.
Skræl gulerødder og skyl squash. Skær begge dele igennem på langs og derefter i skiver på skrå. Varm lidt smør på panden ved god varme til det er gyldent, men ikke brunt. Svits gulerødderne ca. 2 min. Tilsæt squash og svits i yderligere 2 min.
brug lidt færre, hvis du ikke ønsker den skarpe smag. Kog videre til grøntsagerne er møre. Smag til med salt og peber og servér med polpette.
Håber maden smager!