Grillede grønne hakkebøffer og salat med kartofler
25-35
5 dages holdbarhed

Grillede grønne hakkebøffer og salat med kartofler

Uanset vejret kommer man i sommerstemning med denne herlige grillret. Hakkebøfferne er af oksekød blandet med friske krydderurter. Salaten er med kartofler og prikken over i'et er den cremede kærnemælksdressing.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • æg,
  • mælk

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Olie
  • Salt
  • Peber

Det skal du bruge

Kartofler
400 g
Bredbladet persille
½ pakke
Basilikum, frisk
½ pakke
Hakket oksekød
300 g
Timian
½ pose
Slikærter (sugar snaps)
75 g
Tomat
2 stk
Hjertesalat
1 stk
Mayonnaise (Æg)
2 spsk
Kærnemælk (Mælk, Laktose)
½ dl
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 562 kcal
  • Fedt 26 g
  • Kulhydrater 43 g
  • Protein 39 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Tænd grillen, hvis du ønsker at tilberede retten på grill. Du kan også stege bøfferne på en (grill)pande.
  2. Kog kartoflerne i letsaltet vand i 15-20 min. til de slipper, når man stikker i dem.
  3. Grønne hakkebøffer: Skyl krydderurterne, dup dem med køkkenrulle og hak dem groft. Tag ⅓ fra til dressingen og bland resten med kødet og tørret timian. Form hakkebøffer ca. 1½ cm tykke og krydr med salt og peber. Grill: Pensl grillristen med lidt olie. Grill bøfferne på direkte varme, så de får stegeskorpe. Flyt til indirekte varme og steg videre 4-5 min. på hver side til kødet er gennemstegt. Pande: Varm lidt olie op på panden ved god varme og brun bøfferne af på begge sider. Skru ned til middel varme og steg videre 4-5 min. på hver side.
  4. Hæld vandet fra kartoflerne. Lad dem køle af og skær i både.
  5. Grønt: Skold ærterne med kogende vand og skyl derefter i iskoldt vand. Skær i mindre stykker. Skyl tomater og salat. Skær tomaterne i både og bræk salat i store stykker.
  6. Dressing: Rør mayonnaise med kærnemælk og resten af de hakkede krydderurter. Smag til med salt og peber.
  7. Anret: Bland grønt og kartofler med dressing. Servér til hakkebøfferne.