Grillet souvlaki med græsk salat, tzatziki og rosmarinkartofler
35-45
Glutenfri
4 dages holdbarhed

Grillet souvlaki med græsk salat, tzatziki og rosmarinkartofler

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • mælk,
  • svovldioxid

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Olivenolie
  • Salt
  • Peber
  • Olie

Det skal du bruge

Træspyd
4 stk
Solo hvidløg
½ stk
Citron
½ stk
Oregano
¾+¾ tsk
Rosmarin
¼+1 tsk
Koteletter
300 g
Kartofler
400 g
Agurk
½ stk
Græsk yoghurt (Mælk, Laktose)
1 dl
Tomat
1 stk
Rødløg
½ stk
Oliven
25 g
Salatmix Napolitana
50 g
Hvidvinseddike (Svovldioxid)
1 spsk
Salatost i kryddermarinade (Mælk, Laktose)
50 g
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 741 kcal
  • Fedt 44 g
  • Kulhydrater 46 g
  • Protein 40 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Tænd grillen, hvis du ønsker at tilberede retten på grill. Ellers tænd ovnen og varm op til 225°C. (Varmluft). Kom træspyddende i varmt vand.
  2. Marinade til souvlaki: Pil og pres hvidløg. Skyl citron og riv skallen fint. Pres saft af halvdelen og bland begge dele i en skål. Tilsæt ½ spsk olivenolie, halvdelen af hvidløget, oregano, rosmarin og peber.
  3. Souvlaki: Skær kødet i tern 2x2 cm. Læg det i marinaden og lad det marinere i 15 min. Sæt kødet på træspydende.
  4. Rosmarinkartofler: Skær kartoflerne i halve og bland med lidt olie, rosmarin, salt og peber. Grill: Læg dem i en alubakke eller pak dem i 2 pakker med dobbelt stanniol og grill på direkte varme under låg ca. 20 min. Hold øje med dem, da temperaturen kan variere meget. Ovn: Fordel dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i 15-20 min.
  5. Tzatzaki: Riv agurk groft, kom det i en sigte, bland med lidt salt og lad det stå et par min. Vrid væden fra agurken og bland det med yoghurt og resten af hvidløget. Smag til med salt og peber.
  6. Græsk salat: Skær tomat i tern. Pil og skær rødløg i skiver. Hak oliven groft. Kom det i en salatskål og bland det med salat, hvidvinseddike, salt og peber. Smuldr osten hen over og drys med oregano.
  7. Grill/steg: Varm en stegepande op med lidt olie, hvis du ikke griller. Steg souvlaki i ca. 3 min. på hver side, hele vejen rundt. Krydr med salt.
  8. Anret: Skær resten af citronen i både. Servér souvlaki-spyd med kartofler, græsk salat, tzatziki og citronbåde.