Lechon asado - Citrusmarineret kotelet med caribisk coleslaw
25-35
4 dages holdbarhed

Lechon asado - Citrusmarineret kotelet med caribisk coleslaw

Severes med bagte søde kartofler.

Ingredienser

Allergener
  • Æg,
  • svovldioxid

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Olivenolie
  • Peber
  • Olie

Det skal du bruge

Løg
½ stk
Hvidløg
½+½ fed
Oregano
1 tsk
Spidskommen
½ tsk
Appelsin
½ stk
Lime
1 stk
Kotelet
2 stk
Sød kartoffel
2 stk
Mayonnaise (Æg)
2 spsk
Mango
½ stk
Koriander, frisk
½ pose
Snittet spidskål
125 g
Grøn chili
½ stk
Hvidvinseddike (Svovldioxid)
½ spsk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 646 kcal
  • Fedt 34 g
  • Kulhydrater 50 g
  • Protein 35 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Tænd grillen, hvis du ønsker at tilberede retten på grill. Ellers tænd ovnen og varm op til 225°C (Varmluft).
  2. Marinade: Pil og hak løg groft og kom det i en skål. Pres hvidløg og tilsæt halvdelen, ½ tsk salt, oregano, spidskommen og saft af lime og appelsin. Rør det sammen og hæld det i en plasticpose. Kom koteletterne i, vend rundt og lad det trække i ca. 20 min (gerne længere).
  3. Bagte søde kartofler: Skræl de søde kartofler, skær i både og bland med lidt olie, salt og peber. Grill: Læg dem i en alubakke og grill på direkte varme under låg ca. 20 min. Hold øje med dem, da temperaturen kan variere meget. Ovn: Fordel dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i 15-20 min.
  4. Hvidløgsmayonnaise: Rør mayonnaise og resten af hvidløget sammen. Smag til med salt og peber.
  5. Caribisk coleslaw: Skræl mango og skær den i tynde skiver. Hak koriander groft. Skær chilien i tynde ringe (undlad eller reducér mængden, hvis du ønsker det mindre stærkt). Kom det hele i en skål sammen med spidskål og hæld hvidvinseddike over. Smag til med salt og peber.
  6. Lechon asado koteletter: Tag koteletterne op af marianden (gem den) og grill ca. 2 min på hver side på direkte varme. Flyt til indirekte varme og steg videre til de er gennemstegte. Pande: Brun 2 min. på hver side i lidt olie på en (grill)pande ved høj varme. Læg koteletterne i et ovnfast fad, hæld marinaden over og steg færdig i ovnen.
  7. Servér koteletterne med coleslaw, bagte søde kartofler og hvidløgsmayonnaise.