Frikadeller med kartoffelsalat og radiser
30-40
3 dages holdbarhed

Frikadeller med kartoffelsalat og radiser

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • æg,
  • gluten,
  • mælk,
  • sennep,
  • svovldioxid,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Olie
  • Mel

Det skal du bruge

Kartofler
400 g
Løg
1 stk
Hakket gris & kalv
300 g
Pasteuriseret æg (Æg)
1 bæger
Rød peber
1 stk
Radiser
1 pose
Creme fraiche (Mælk, Laktose)
1 dl
Mayonnaise (Æg)
2 spsk
Dijon sennep (Sennep, Svovldioxid)
1 spsk
Purløg, frisk
½ pose
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 703 kcal
  • Fedt 38 g
  • Kulhydrater 49 g
  • Protein 42 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Kog kartoflerne i letsaltet vand i 20 min. til de slipper, når man stikker i dem.
  2. Fars: Skræl og riv løg groft. Rør kødet med lidt salt og peber. Tilsæt halvdelen af løget, æg, 1 spsk mel, ½ dl vand, og rør det godt sammen.
  3. Frikadeller: Varm en pande op med lidt olie. Form farsen til 4 frikadeller pr. person med en spiseske. Brun frikadellerne ca. 2 min. på hver side. Skru ned til middel varme og steg ca. 4 min. mere på hver side til de er gennemstegte. Læg på et fad og hold dem lune.
  4. Hæld vandet fra kartoflerne, når de er færdige, og skyl i koldt vand. Del dem imens i halve eller kvarte med en lille kniv og læg i en gryde koldt vand, så de køler hurtigere af.
  5. Kartoffelsalat: Fjern kerner fra peberfrugten og skær den i tern. Skær toppen af radiserne og skær dem i skiver. Rør creme fraiche, mayonnaise, sennep og resten af løget sammen i en skål. Tag kartoflerne op af vandet og kom i skålen sammen med radiser og peberfrugt. Rør rundt og smag til med salt og peber. Hak purløg og drys over kartoffelsalaten.
  6. Servér de lune frikadeller med kartoffelsalat.