Kartoffelporresuppe med røget laks
15-20
4 dages holdbarhed

Kartoffelporresuppe med røget laks

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • gluten,
  • fisk,
  • mælk,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Olie
  • Salt
  • Peber

Det skal du bruge

Bagekartoffel
2 stk
Porre
1 stk
Skalotteløg
½ stk
Grøntsagsbouillon
1 pose
Timian
½ pose
Græsk yoghurt (Mælk, Laktose)
½ dl
Purløg, frisk
1 pose
Foccacia brød (Gluten, Hvede)
1 stk
Røget laks (har været frosset) (Fisk)
200 g
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 858 kcal
  • Fedt 24 g
  • Kulhydrater 122 g
  • Protein 39 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. KartoffelporresuppeSkræl kartofler og skær dem i små tern 1x1 cm. Skær top og bund af porre, skyl godt og grundigt for jord og skær i skiver. Pil skalotteløg og hak det groft. Varm en gryde op med lidt olie. Steg skalotteløg og porre ved middelvarme i 1-2 min. Tilsæt kartofler, bouillon, timian og 5½ dl vand. Kog under låg i ca. 12-15 min. til kartoflerne er møre. Blend suppen med yoghurt og smag til med salt og peber. Hvis den er for tyk kan den spædes op med lidt vand.
  2. Snit purløg fint. Skær laksen i strimler.
  3. Brød: Lun/rist brødene i en brødrister.
  4. Anret: Hæld suppen i skåle, kom laksen på toppen og drys purløg over. Servér med brød til.