Kylling teriyaki med lime og broccoli
25
5 dages holdbarhed

Kylling teriyaki med lime og broccoli

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • gluten,
  • soja,
  • mælk,
  • svovldioxid,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Sukker
  • Olie
  • Salt
  • Peber

Det skal du bruge

Basmatiris
200 g
Lime
½ stk
Ingefær
8 g
Saucejævner (Mælk, Laktose)
½ spsk
Sojasauce (Gluten, Soja, Hvede)
½ dl
Hvidvinseddike (Svovldioxid)
½ spsk
Solo hvidløg
½ stk
Gulerod
200 g
Broccoli
½ stk
Skalotteløg
½ stk
Kyllingeinderfilet
300 g
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 772 kcal
  • Fedt 15 g
  • Kulhydrater 107 g
  • Protein 53 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Kog ris i 3½ dl vand med lidt salt i 12 min. med låg. Sluk og lad trække under låg i ca. 10 min.
  2. Teriyaki sauce: Skræl ingefær og riv fint. Skyl limen og riv skallen. Læg begge dele i en skål og bland med saft af ¼ lime, saucejævner, presset hvidløg, soja, hvidvinseddike, 1 spsk sukker og 1 dl vand.
  3. Skræl og skær gulerødder i stave. Skær broccoli i små buketter TIP: Brug gerne stokken på broccolien. Skræl skalotteløg og skær i både. Skær resten af limen i både. 
  4. Del kyllingefileterne på midten. Krydr med salt og peber.
  5. Varm en stor stegepande eller wok op med 1½ spsk olie. Steg kyllingen ved høj varme i ca. 4 min. til den har fået lidt farve.
  6. Tilsæt broccoli og skalotteløg og steg yderligere et par min. Hæld teriyaki saucen ved og kog ca. 4 min.
  7. Servér teriyakikylling med ris, gulerodsstave og limebåde.