Kylling parmigiana med grov pasta
30-40
5 dages holdbarhed

Kylling parmigiana med grov pasta

En klassiker i det italienske køkken.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • æg,
  • gluten,
  • mælk,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Olie
  • Peber
  • Olivenolie

Det skal du bruge

Kyllingebryst
280 g
Rasp (Hvede)
30 g
Hvidløg
1½ fed
Gul peber
1 stk
Revet ost (Mælk, Laktose)
50 g
Hakkede tomater
1 dåse
Tanelli ost (Mælk, Laktose)
1 pakke
Pasteuriseret æg (Æg)
½ bæger
Basilikum, frisk
½ pakke
Fuldkornspasta (Gluten, Hvede)
200 g
Oregano
½ tsk
Gulerod
2 stk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 894 kcal
  • Fedt 25 g
  • Kulhydrater 104 g
  • Protein 64 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen og varm op til 200°C (Varmluft).
  2. Pasta: Kom pastaen i letsaltet kogende vand og kog 8-12 min. efter hvor al dente du ønsker den.
  3. Tomatsauce: Pil hvidløg og hak det fint. Fjern kernerne fra peberfrugten og skær den i tern. Varm en gryde op med lidt olivenolie og steg hvidløget og peberfrugt 1-2 min. uden at det tager farve. Tilsæt tomat, oregano, salt og peber og lad det småsimre 10-12 min. Hak basilikum groft og kom i til sidst.
  4. Kylling parmigiana: Læg kyllingebrysterne på et skærebræt og rids dem på langs med en kniv ca. ½ cm dybt. Bank dem med en kødhammer eller kasserolle, så de bliver ca. 1 cm tykke over det hele. Krydr med salt og peber. Kom dem i en skål og vend æg i, så det hele er dækket. Riv osten og bland halvdelen med rasp. Panér kyllingen i raspen. Varm en stegepande op med olie. Steg kyllingen 2-3 min. på hver side.
  5. Kom tomatsauce i et ovnfast fad og læg kyllingen der på. Drys resten af osten og den revet ost over. Bag i ovnen 10-12 min. til osten har fået lidt farve.
  6. Gulerodsstave: Skræl gulerødder, skær top og bund af og skær dem i stave.
  7. Servér retten med pasta til.