Balsamico kylling med rosmarin kartofler og blomkål
Laktosefri
Glutenfri
5 dages holdbarhed

Balsamico kylling med rosmarin kartofler og blomkål

3.67 (104)
Under 30 min
10 Ingredienser
Balsamico glaseret kyllingelår uden ben. Serveret med ovnbagt kartofler og blomkål.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Svovldioxid

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer:
  • Olie
  • Peber
  • Salt
  • Sukker
Kyllingelårsteak
350 g
Skalotteløg
1 stk
Rød balsamico
1½ spsk
(Svovldioxid)
Kartofler, små
400 g
Rosmarin, frisk
1 drys
Tomatpuré
½ spsk
Citron
½ stk
Solo hvidløg
½ stk
Blomkål
½ stykke
Herbes de Provence
1 tsk
Næringsindhold (per portion)
Energi:
672 kcal
Fedt:
33 g
Kulhydrater:
50 g
Protein:
44 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tænd ovnen og varm op til 200°C (Varmluft).
Riv citronskal fint og pres ½ spsk saft. Pil og pres hvidløg.
 Bland 1½ spsk olie med balsamico, tomatpuré, citronsaft, Herb de Provence, hvidløg, ½ spsk sukker, lidt salt og peber i en skål. Rør det godt sammen. Læg kyllingen i marinaden og lad det marinere indtil tilberedning.
 Læg kyllingen med skindet opad i et ovnfast fad og hæld resten af marinaden ved. Skræl skalotteløg, halvér på langs og vend dem i marinaden. Læg dem ved kyllingen og bag 20-25 min.
 Pluk rosmarin og hak det fint. Halvér kartoflerne og skær blomkål i store buketter. Vend begge med citronskal, rosmarin, olie, salt og peber. Kom dem på en bageplade med bagepapir og bag i ovnen ca. 20 min.
Servér kyllingen med glaserede løg og kartoffel/blomkålsblandingen. Brug stegeskyen som sauce til.
Håber maden smager!