Balsamico kylling med rosmarin kartofler og blomkål
30
Laktosefri
Glutenfri
5 dages holdbarhed

Balsamico kylling med rosmarin kartofler og blomkål

Balsamico glaseret kyllingelår uden ben. Serveret med ovnbagt kartofler og blomkål.

Ingredienser

Allergener
  • Svovldioxid

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Sukker
  • Olie
  • Salt
  • Peber

Det skal du bruge

Kyllingelårsteak
350 g
Skalotteløg
1 stk
Balsamico rød
1½ spsk
Kartofler
400 g
Rosmarin
1 drys
Tomatpuré
½ spsk
Citron
½ stk
Hvidløg solo
½ stk
Blomkål
½ stk
Herbes de Provence
1 tsk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 681 kcal
  • Fedt 33 g
  • Kulhydrater 52 g
  • Protein 44 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen og varm op til 200°C (Varmluft).
  2. Riv citronskal fint og pres ½ spsk saft. Pil og pres hvidløg.
  3. Marinade: Bland 1½ spsk olie med balsamico, tomatpuré, citronsaft, Herb de Provence, hvidløg, ½ spsk sukker, lidt salt og peber i en skål. Rør det godt sammen. Læg kyllingen i marinaden og lad det marinere indtil tilberedning.
  4. Balsamico kylling: Læg kyllingen med skindet opad i et ovnfast fad og hæld resten af marinaden ved. Skræl skalotteløg, halvér på langs og vend dem i marinaden. Læg dem ved kyllingen og bag 20-25 min.
  5. Kartofler/BlomkålPluk rosmarin og hak det fint. Halvér kartoflerne og skær blomkål i store buketter. Vend begge med citronskal, rosmarin, olie, salt og peber. Kom dem på en bageplade med bagepapir og bag i ovnen ca. 20 min.
  6. Servér kyllingen med glaserede løg og kartoffel/blomkålsblandingen. Brug stegeskyen som sauce til.