35-45
Laktosefri
Glutenfri
5 dages holdbarhed
Balsamicokylling med rosmarinkartofler og blomkål
Balsamico glaseret kyllingelår uden ben. Serveret med ovnbagt kartofler og blomkål.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Svovldioxid
Basisvarerne kan indeholde andre allergener
Basisvarer
- Sukker
- Olie
- Salt
- Peber
Det skal du bruge
Citron
½ stk
Hvidløg
1 fed
Rød balsamico (Svovldioxid)
1½ spsk
Tomatpuré
½ spsk
Herbes de Provence
1 tsk
Kyllingelårsteak
350 g
Skalotteløg
1 stk
Rosmarin
1 tsk
Kartofler
400 g
Blomkål
½ stk
Ernæringsberegning (pr. portion)
- Energi 669 kcal
- Fedt 33 g
- Kulhydrater 50 g
- Protein 44 g
Oplysninger om allergener
Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.
Sådan gør du
- Tænd ovnen og varm op til 200°C (Varmluft).
- Riv citronskal fint og pres ½ spsk saft. Pil og pres hvidløg.
- Marinade: Bland 1½ spsk olie med balsamico, tomatpuré, citronsaft, Herb de Provence, hvidløg, ½ spsk sukker, lidt salt og peber i en skål. Rør det godt sammen. Læg kyllingen i marinaden og lad det marinere indtil tilberedning.
- Balsamico kylling: Læg kyllingen med skindet opad i et ovnfast fad og hæld resten af marinaden ved. Skræl skalotteløg, halvér på langs og vend dem i marinaden. Læg dem ved kyllingen og bag 20-25 min.
- Kartofler/Blomkål: Pluk rosmarin og hak det fint. Halvér kartoflerne og skær blomkål i store buketter. Vend begge med citronskal, rosmarin, olie, salt og peber. Kom dem på en bageplade med bagepapir og bag i ovnen ca. 20 min.
- Servér kyllingen med glaserede løg og kartoffel/blomkålsblandingen. Brug stegeskyen som sauce til.