Hvedeotto med selleri og miso
Vegetar
Laktosefri
4 dages holdbarhed

Hvedeotto med selleri

og miso
Ny opskrift
Under 20 min
11 Ingredienser
Hvedekerner, et grovere alternativ til ris, her med masser af umami. Selleri, persille og miso.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Gluten
    ·
  • Selleri
    ·
  • Sesamfrø
    ·
  • Svovldioxid
    ·
  • Hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer:
  • Olivenolie
  • Peber
  • Vand
Liste
Liste
Billeder
Skalotteløg
½ stk
Knoldselleri
1 stk
(Selleri)
Hvedekerner
125 g
(Gluten, Hvede)
Vand
4 dl
Hvidvin cooking wine
⅓ dl
(Svovldioxid)
Grøntsagsbouillon
½ pose
Misopaste
½ pose
(Sesamfrø)
Bredbladet persille
1 pk
Hjertesalat
1 stk
Avocado
1 stk
Cherrytomater
125 g
Rødvinseddike
1 spsk
(Svovldioxid)
Olivenolie
1 spsk
Næringsindhold (per portion)
Energi:
500 kcal
Fedt:
23 g
Kulhydrater:
61 g
Protein:
13 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

 Pil Skalotteløg og hak det fint. Skræl selleri skær det i små tern 1x1cm.
Varm en tykbundet gryde/sauterpande op med lidt olie. Svits løg og selleri uden det tager farve. Kom hvidvin på og lad det koge væk. Tilsæt hvedekerner, bouillon og vand. Kog det i 12-15 min. under omrøring til kornene er møre og har suget væden til sig. De skal ikke være kogt helt tørre. Tilfør evt. mere vand, hvis den er for tør.
 Skær bunden af salaten og skyl den grundigt. Brug gerne en salatslynge til at tørre den eller lad det dryppe af i en sigte/dørslag. Skær eller riv den i mindre stykker. Skær tomaterne i halve, del avocado og fjern stenen og skær den i tern. Vend det hele med eddike, olivenolie og lidt salt.
Skyl persille og hak det fint.
 Bland miso i, når hvedekernerne er let al dente. Smag til med peber. Drys persille over retten og servér salaten til.
Håber maden smager!