5 dages holdbarhed
MAD TIL 2 DAGE - Gullasch og rødder
Ny opskrift
Under 45 min
11 Ingredienser
Du får alle ingredienser til at lave en dobbelt portion af en klassisk gryderet med kendte undertoner og et lille twist i form af perlespelt som tilbehør. Populært hos både børn og voksne. Du laver hele retten dag 1 og resterne skal blot varmes dag 2. Det er ekstra nemt og billigere.
Du får alle ingredienser til at lave en dobbelt portion af en klassisk gryderet med kendte undertoner og et lille twist i form af perlespelt som tilbehør. Populært hos både børn og voksne. Du laver hele retten dag 1 og resterne skal blot varmes dag 2. Det er ekstra nemt og billigere.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Gluten·
- Mælk·
- Selleri·
- Spelt hvede
Basisvarerne kan indeholde andre allergener
Basisvarer:
- Olie
- Peber
- Salt
Perlespelt
340 g
Løg
2 stk
Hvidløg
1½ fed
Gulerod
5 stk
Pastinak
4 stk
Tern af oksekød
550 g
Røget paprika
1 tsk
Grøntsagsbouillon
1 pose
Tomatpuré
3 spsk
Saucejævner
1 spsk
Timian, frisk
1 drys
Næringsindhold (per portion)
- Energi:
- 643 kcal
- Fedt:
- 10 g
- Kulhydrater:
- 90 g
- Protein:
- 47 g
Oplysninger om allergener
Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.
Sådan gør du
Kom perlespelt i en gryde med 8 dl vand og 1 tsk salt. Bring i kog under låg, skru ned og kog 15 min. Sluk og lad stå på eftervarmen til resten af retten er klar. Hæld evt. overskydende vand fra.
Pil og hak løg og hvidløg. Skræl rødder og skær dem i mindre stykker ca. 3x3 cm.
Brun kødet i olie i en stor gryde ved høj varme til det får stegeskorpe. Brun det evt. ad 2 omgange og hæld evt. væde fra. Kom alt kødet tilbage i gryden og skru ned til medium varme. Tilsæt løg, hvidløg, røget paprika og steg endnu et par min.
Kom rødder, 5 dl vand, bouillon, tomatpuré, saucejævner samt timian i og lad det hele koge 15 min. ved svag varme.
Smag til med salt og peber og servér med perlespelt.
Varm gullaschen op i en gryde i ca. 12 min. ved medium varme, så det simrer og bliver godt gennemvarmt. Kog vand og hæld over perlespelten og lad det stå 4-5 min. Hæld vandet fra og servér til gullaschen. TIP: Du kan også blande perlespelt med gullasch og varme det sammen.
Håber maden smager!