Dahl med blomkål og raita
30-35
Vegetar
Glutenfri
5 dages holdbarhed

Dahl med blomkål og raita

Ingredienser

Allergener
  • Mælk,
  • selleri

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Olie
  • Salt
  • Peber

Det skal du bruge

Løg
½ stk
Hvidløg solo
½ stk
Ingefær
15 g
Chili rød
¼ stk
Blomkål
½ stk
Garam masala
1½ tsk
Hakkede tomater
½ dåse
Røde linser
90 g
Bouillon, Grøntsag
½ pose
Agurk
½ stk
Græsk yoghurt
1 dl
Spidskommen
¼ tsk
Mynte
1 drys
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 362 kcal
  • Fedt 10 g
  • Kulhydrater 45 g
  • Protein 23 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Pil løg og hvidløg og hak det fint. Skræl og riv ingefær. Skyl blomkål og del den i små buketter. Hak chili TIP: Fjern kerner og frøvægge, hvis du ikke ønsker retten så stærk.
  2. Sæt en gryde over med lidt olie og svits løget og ⅔ af hvidløget (gem resten til raita). Tilsæt garam masala, ingefær, chili og hakket tomat.
  3. Tilsæt linser, grøntsagsbouillon og 3 dl vand. Bring det hele i kog og lad det koge under låg i ca. 20 min. Rør jævnligt og tilsæt evt. mere vand, hvis det bliver for tørt.
  4. Tilsæt blomkål og lad det simre med de sidste 10 min. til linser og kål er mørt. Smag til med salt og peber.
  5. Raita: Skyl agurk, halvér den, fjern kernerne og skær i tern. Bland yoghurt med agurk, resten af hvidløget og spidskommen i en skål. Drys med hakket mynte.
  6. Servér dahl'en med raita.