Fiskesuppe med appelsin, fennikel og aioli
30
2 dages holdbarhed

Fiskesuppe med appelsin, fennikel og aioli

Fiskesuppe med tomat, fennikel, appelsin og timian. Serveret med brød og aioli.

Ingredienser

Allergener
  • Æg,
  • fisk,
  • selleri,
  • svovldioxid,
  • byg,
  • hvede,
  • rug

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Olie

Det skal du bruge

Kartofler
400 g
Gulerod
200 g
Fennikel
½ stk
Løg
½ stk
Citron
½ stk
Langefilet
300 g
Hvidløg solo
½ stk
Bouillon, Grøntsag
½ pose
Hakkede tomater
200 g
Tomatpuré
1 spsk
Timian
1 drys
Honning
1 tsk
Hvidvinseddike
½ tsk
Appelsin
1 stk
Brød
2 stk
Aioli
50 g
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi: 840 kcal
  • Fedt: 23 g
  • Kulhydrater: 111 g
  • Protein: 46 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Opbevar fisk ved 2 grader. Tilberedes senest dagen efter levering.

  1. Kog kartofler i letsaltet vand til de er møre og slipper, når du stikker i dem.
  2. Skræl imens gulerødder og skær i skiver sammen med fennikel. Skræl løg og hak fint. Riv citronskal så fint som muligt og pres saften af halvdelen. Skær fisken i mindre bidder ca. 3x3 cm. Krydr dem med salt og peber.
  3. Varm en gryde op med lidt olie. Steg fennikel, løg, gulerødder og presset hvidløg i ca. 3 min. Tilsæt hakket tomat, 2 dl vand, bouillon, tomatpuré, timian og honning. Kog stille og roligt under låg i ca. 8 min.
  4. Læg fiskestykkerne i gryden sammen med citronskal og -saft og rør forsigtigt rundt. Kog videre i 3-4 min. til fisken er tilberedt. Smag til med salt og lidt appelsinsaft.
  5. Varm brødene et par min. på brødristeren.
  6. Skær resten af citronen i både. Servér fiskesuppen med kartofler, aioli og citronbåde.