Glutenfri
4 dages holdbarhed
Souvlaki med græsk salat, kartofler og tzatziki
Ny opskrift
Under 40 min
15 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Mælk·
- Svovldioxid
Basisvarerne kan indeholde andre allergener
Basisvarer:
- Olie
- Olivenolie
- Peber
- Salt
Kartofler, små
400 g
Salatost i kryddermarinade
50 g
Rødløg
½ stk
Rosmarin
¼ tsk
Citron
½ stk
Oregano
1½ pose
Koteletter
300 g
Træspyd
4 stk
Agurk
½ stk
Græsk yoghurt
1 dl
Solo hvidløg
½ stk
Tomat
1 stk
Oliven
25 g
Salatmix Napolitana
50 g
Hvidvinseddike
1 spsk
Næringsindhold (per portion)
- Energi:
- 759 kcal
- Fedt:
- 46 g
- Kulhydrater:
- 46 g
- Protein:
- 41 g
Oplysninger om allergener
Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.
Sådan gør du
Tænd ovnen og varm op til 225°C. (Varmluft). Kom træspydende i varmt vand.
Skyl citron og riv skallen fint. Pres halvdelen af saft fra citronen og bland begge dele i en skål. Tilsæt ½ spsk olivenolie, ¼ presset hvidløg, ¾ g oregano, rosmarin og peber.
Skær kødet i tern 2x2 cm. Læg det i marinaden og lad det marinere i 15 min. Sæt kødet på træspydende.
Del kartoflerne i halve og bland med lidt olivenolie, salt og peber. Kom dem på en bageplade med bagepapir og bag i ca. 20 min. til de er møre. Vend i dem et par gange undervejs.
Riv agurk groft, kom det i en sigte, bland med lidt salt og lad det stå et par min. Vrid væden fra agurken og bland det med yoghurt, ¼ presset hvidløg og smag til med salt og peber.
Skær tomater i tern. Pil og skær rødløg i skiver. Hak oliven groft. Kom det i en salatskål og bland det med salat, hvidvinseddike, salt og peber. Smuldr osten hen over og drys med oregano.
Varm en stegepande op med lidt olie og steg souvlaki i ca. 3 min. per side, hele vejen rundt. Krydr med salt.
Skær resten af citronen i både. Servér souvlaki-spyd med kartofler, græsk salat, tzatziki og citronbåde.
Håber maden smager!