Souvlaki med græsk salat, kartofler og tzatziki
40
Glutenfri
4 dages holdbarhed

Souvlaki med græsk salat, kartofler og tzatziki

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • mælk,
  • svovldioxid

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Olivenolie
  • Salt
  • Peber
  • Olie

Det skal du bruge

Kartofler
400 g
Salatost i kryddermarinade (Mælk, Laktose)
50 g
Rødløg
½ stk
Rosmarin
¼ tsk
Citron
½ stk
Oregano
1½ g
Koteletter
300 g
Træspyd
4 stk
Agurk
½ stk
Græsk yoghurt (Mælk, Laktose)
1 dl
Solo hvidløg
½ stk
Tomat
1 stk
Oliven
25 g
Salatmix Napolitana
50 g
Hvidvinseddike (Svovldioxid)
1 spsk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 767 kcal
  • Fedt 46 g
  • Kulhydrater 47 g
  • Protein 41 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen og varm op til 225°C. (Varmluft). Kom træspydende i varmt vand.
  2. Marinade til souvlaki: Skyl citron og riv skallen fint. Pres halvdelen af saft fra citronen og bland begge dele i en skål. Tilsæt ½ spsk olivenolie, ¼ presset hvidløg, ¾ g oregano, rosmarin og peber.
  3. Souvlaki: Skær kødet i tern 2x2 cm. Læg det i marinaden og lad det marinere i 15 min. Sæt kødet på træspydende.
  4. Ovnbagte kartofler: Del kartoflerne i halve og bland med lidt olivenolie, salt og peber. Kom dem på en bageplade med bagepapir og bag i ca. 20 min. til de er møre. Vend i dem et par gange undervejs.
  5. Tzatzaki: Riv agurk groft, kom det i en sigte, bland med lidt salt og lad det stå et par min. Vrid væden fra agurken og bland det med yoghurt, ¼ presset hvidløg og smag til med salt og peber.
  6. Græsk salat: Skær tomater i tern. Pil og skær rødløg i skiver. Hak oliven groft. Kom det i en salatskål og bland det med salat, hvidvinseddike, salt og peber. Smuldr osten hen over og drys med oregano.
  7. Steg: Varm en stegepande op med lidt olie og steg souvlaki i ca. 3 min. per side, hele vejen rundt. Krydr med salt.
  8. Anret: Skær resten af citronen i både. Servér souvlaki-spyd med kartofler, græsk salat, tzatziki og citronbåde.