Krydret tomat- og squashgryde med cashewnødder og lime
30
Vegetar
4 dages holdbarhed

Krydret tomat- og squashgryde med cashewnødder og lime

Ingredienser

Allergener
  • Nødder,
  • selleri

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Olie
  • Salt
  • Peber

Det skal du bruge

Ris hvide
200 g
Lime
½ stk
Løg
½ stk
Tomat
1 stk
Squash
½ stk
Kikærter
120 g
Hvidløg solo
½ stk
Spidskommen
½ tsk
Timian
½ tsk
Kanel, stødt
¼ tsk
Sambal oelek
¼ tsk
Cherrytomat
½ dåse
Kokosmælk
2 dl
Bouillon, Grøntsag
½ pose
Agurk
½ stk
Cashewnød
23 g
Chili flager/knust
¼ tsk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi: 764 kcal
  • Fedt: 28 g
  • Kulhydrater: 107 g
  • Protein: 22 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Kog ris i 3½ dl vand med lidt salt i 12 min. med låg. Sluk og lad trække under låg i ca. 10 min.
  2. Skyl lime og riv skallen fint. Skær løg i skiver. Skær tomat og squash i tern. Sigt lagen fra kikærter og skyl dem. 
  3. Varm lidt olie op i en gryde. Steg løg, tomat og squash sammen med presset hvidløg. Tilsæt spidskommen, timian, en knivspids kanel, sambal oelek samt lidt peber. 
  4. Tilsæt kikærter, cherrytomater, kokosmælk og bouillonterning. Lad det småkoge i 10 min. Smag til med saften fra ½ lime, salt og peber. 
  5. Skær agurk i stave og resten af lime i både og læg det i skåle.
  6. Drys tomat-squashgryde med cashewnødder, revet limeskal og evt. chiliflager. Servér med ris, agurk og limebåde.