25-35
5 dages holdbarhed
Grillede tyrkiske bøffer med cobansalat og haydari
Dejlig tyrkisk inspireret aftensmad som en variation af en hakkebøf. Serveret med en skøn salat der smager af sommer
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- gluten,
- mælk,
- selleri,
- hvede
Basisvarerne kan indeholde andre allergener
Basisvarer
- Olivenolie
- Salt
- Olie
Det skal du bruge
Bulgur (Gluten, Hvede)
175 g
Grøntsagsbouillon (Selleri)
½ pose
Citron
¼ stk
Hvidløg
1 fed
Rasp (Gluten, Hvede)
2 spsk
Græsk krydderiblanding
3 tsk
Hakket oksekød
300 g
Dild
1 pose
Græsk yoghurt (Mælk, Laktose)
¾ dl
Skoleagurk
1 stk
Tomat
1 stk
Skalotteløg
¼ stk
Chiliflager
½ tsk
Ernæringsberegning (pr. portion)
- Energi 697 kcal
- Fedt 26 g
- Kulhydrater 70 g
- Protein 46 g
Oplysninger om allergener
Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.
Sådan gør du
- Bulgur: Opløs bouillon i 3½ dl vand kogende vand i en gryde. Hæld bulgur i gryden og lad det småkoge i 12 min. under låg.
- Tyrkiske bøffer: Skyl citron og riv skal fint. Pil og hak hvidløg fint. Kom citronskal, halvdelen af det hakkede hvidløg, rasp, græsk krydderi, ½ dl vand og lidt salt i en skål. Tilsæt kødet og rør godt sammen. Sæt skålen i køleskabet.
- Haydari-dressing: Skyl og hak dild fint. Bland halvdelen af dilden og resten af hvidløget med yoghurt og smag til med lidt salt.
- Cobansalat: Skyl agurk og tomat og skær dem i tern. Pil og hak løg fint og bland med agurk og tomat i en skål. Tilsæt resten af dilden, citronsaft, chiliflager TIP: Du kan reducere mængden, hvis du ønsker salaten mindre stærk, ½ spsk olivenolie og lidt salt og vend rundt.
- Tyrkiske bøffer, forsat: Form 4 (6)* aflange bøffer. Varm lidt olie op på en stegepande og steg bøfferne 2-3 min. på hver side til de er gennemstegte.
- Servér bøfferne med bulgur, cobansalat og haydari.