Laktosefri
5 dages holdbarhed
Kylling på aubergine-tomat bund
med ajvar-hummusNy opskrift
Under 35 min
12 Ingredienser
Mellemøstlig inspireret ret med ajvarhummus og bulgur
Mellemøstlig inspireret ret med ajvarhummus og bulgur
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Gluten·
- Sennep·
- Hvede
Basisvarerne kan indeholde andre allergener
Basisvarer:
- Olivenolie
- Peber
- Salt
Løg
1 stk
Aubergine
1 stk
Tomat
2 stk
Fennikel/peber mix
½ pose
Kyllingebryst
280 g
Chiliflager
⅓ pose
Timian
1 pose
Bulgur
125 g
Kikærter
½ dåse
Ajvar
1 pose
Mynte, frisk
½ pk
Citron
½ stk
Næringsindhold (per portion)
- Energi:
- 619 kcal
- Fedt:
- 17 g
- Kulhydrater:
- 65 g
- Protein:
- 51 g
Oplysninger om allergener
Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.
Sådan gør du
Tænd ovnen og varm op til 220°C (Varmluft).
Pil løg og skær i skiver. Skyl og tør aubergine og tomater. Skær aubergine i ca. ½ cm tynde skiver og tomater i grove tern. Læg det hele i et ovnfast fad og krydr med fennikel/peber mix.
Del hvert kyllingebryst i 3 stykker og læg dem ovenpå grøntsagerne. Krydr med chili, timian, salt og peber og dryp med olivenolie. Steg kylling og grønsager i ovnen ca. 20 min. Tjek at kyllingen er gennemstegt.
Sæt en gryde med 2½ dl vand, bulgur og ½ tsk salt over. Bring i kog og kog 12 min. under låg. Sluk og lad stå til resten af retten er klar.
Hæld væden fra kikærterne og skyl dem i koldt vand. Blend ajvar, kikærter og mynte med en stavblender og smag til med citronsaft og lidt salt.
Servér kylling-grøntsagsblandingen med ajvar-humus og bulgur.
Håber maden smager!