Grillet portobello med sød kartoffelsquash og tomatsalat
25-35
Vegetar
5 dages holdbarhed

Grillet portobello med sød kartoffelsquash og tomatsalat

Dejlig sommerret mad masser af grillede elementer samt en frisk tomatsalat. Masser af god smag selv om retten er uden kød. Alternativt kan retten tilberedes i ovn og på komfuret.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • mælk,
  • svovldioxid

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Smør
  • Salt
  • Peber
  • Olie

Det skal du bruge

Bredbladet persille
½ pakke
Hvidløg
1 fed
Sød kartoffel
2 stk
Portobello-svampe
300 g
Squash
½ stk
Citron
½ stk
Tomat
1 stk
Rødløg
½ stk
Salatost i kryddermarinade (Mælk, Laktose)
50 g
Hvidvinseddike (Svovldioxid)
½ spsk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 467 kcal
  • Fedt 30 g
  • Kulhydrater 38 g
  • Protein 11 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Tænd grillen, hvis du ønsker at tilberede retten på grill. Ellers tænd ovnen og varm op til 200°C (Varmluft).
  2. Kryddersmør: Hak persille og pres hvidløg og bland begge dele med 3 spsk smør.
  3. Søde kartofler: Skyl kartoflerne og skær dem i 1 cm tykke skiver. Bland skiverne med lidt olie, salt og peber. Grill skiverne på direkte varme til de får farve og steg færdig på indirekte varme til de er møre ca. 10-15 min. ialt. Ovn: Bag i ovnen lige så længe som på grill.
  4. Grillede portobello svampe: Fjern stokkene og grill svampene med lamellerne nedad på indirekte varme i ca. 5 min. Vend og steg videre til de ikke længere afgiver væske. Krydr med lidt salt. Fordel kryddersmørret i svampene og steg videre til smørret er smeltet. Ovn: Bag 8-10 min. i ovnen inden smøret kommes i. TIP: Steg stokkene for sig selv.
  5. Squash: Skær squashen i skiver på den lange led. Riv skallen på citronen fint og bland skallen i lidt olie sammen med salt og peber. Pensl skiverne med olieblandingen og steg dem på direkte varme i 1-2 min. på hver side. Pande: Steg lige så længe som på grill.
  6. Skær citronen i tykke skiver og grill dem på direkte varme til de får farve. Alternativt kan de steges på en (grill)pande.
  7. Tomatsalat: Skyl tomat og skær i tern. Hak løg fint og hæld lagen fra osten. Bland tomat, løg og ost i en skål og dryp hvidvinseddike over.
  8. Servér de grillede svampe med kartofler og squash og tomatsalat ved siden af.