Laktosefri
3 dages holdbarhed
Asiatiske boller i karry
4.08 (417)
Under 40 min
16 Ingredienser
Dansk klassiker på asiatisk manér, med kokosmælk og forårsløg. Serveres med ris.
Dansk klassiker på asiatisk manér, med kokosmælk og forårsløg. Serveres med ris.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Æg·
- Gluten·
- Fisk·
- Soja·
- Sesamfrø·
- Hvede
Basisvarerne kan indeholde andre allergener
Basisvarer:
- Salt
- Peber
- Olie
- Sukker
- Mel
- Vand
Basmatiris
135 g
Skalotteløg
1 stk
Pasteuriseret æg
1 bæger
Hvidløg
1 fed
Hakket gris & kalv
300 g
Sojasauce
½ spsk
Mel
½ spsk
Ingefær
½ stk
Karry
1 tsk
Gulerod
1 stk
Kokosmælk
2 dl
Fiskesauce
1 tsk
Limeblad
2 stk
Vand
1 dl
Forårsløg
1 bundt
Koriander, frisk
½-1 pakke
Sesamolie
1 tsk
Lime
1 stk
Næringsindhold (per portion)
- Energi: 850 kcal
- Fedt: 43 g
- Kulhydrater: 71 g
- Protein: 44 g
Oplysninger om allergener
Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.
Sådan gør du
Kog risene som anvist på posen.
Pil hvidløg og løg. Riv begge dele på rivejernet. Rør kødet med lidt salt og peber i 1 min. Tilsæt æg, soja, ½ spsk mel og halvdelen af løg og hvidløg. Rør godt sammen og lad stå i 5 min. Form boller af farsen på størrelse med en femkrone.
Varm mens farsen hviler en gryde eller wok op med lidt olie. Tilsæt revet ingefær og resten af løg og hvidløg og steg 1 min. Kom 1 dl vand på og kog op. Kom bollerne i og lad dem simrer under låg i 10 min. Tag bollerne op og sæt til side.
Skræl gulerødder og skær i tynde strimler. Tilsæt gulerødder, kokosmælk, soja, fiskesauce, limeblade og karry til saucen. Kog i 7-8 min ved middel varme.
Skyl forårsløg og skær i tynde ringe. Pluk og hak koriander. Kom begge dele i saucen sammen med sesamolie og kødbollerne. Del lime i kvarte og pres saften ned i saucen. Smag til med lidt sukker og evt. mere fiskesauce og soja. Servér med ris.
Håber maden smager!