Klassiske boller i karry med ris
35-45
3 dages holdbarhed

Klassiske boller i karry med ris

Denne dejlige boller i karry er lavet efter klassisk dansk opskrift med et ekstra tilbehør af mangochutney.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • æg,
  • gluten,
  • mælk,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Smør
  • Peber
  • Mel
  • Salt

Det skal du bruge

Løg
1 stk
Hakket gris & kalv
300 g
Pasteuriseret æg (Æg)
½ bæger
Basmatiris
135 g
Karry
1½ pose
Æble
1 stk
Hønsebouillon
1 pose
Piskefløde (Mælk, Laktose)
½ dl
Mangochutney
1 pose
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 876 kcal
  • Fedt 32 g
  • Kulhydrater 104 g
  • Protein 42 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Ris: Kog risene som anvist på posen.
  2. Pil og riv løg. Rør kødet med ½ tsk salt. Tilsæt ½ dl mel, peber, æg og halvdelen af det revede løg. Rør herefter ¾ dl vand i. Stil farsen i køleskab til den skal bruges.
  3. Form farsen til 10 (15)* kødboller. Sæt en gryde over med 6 dl vand. Vandet skal næsten koge. Lad bollerne simre i ca. 12 min. De skal være gennemtilberedte. Tag bollerne op af gryden og gem vandet.
  4. Del æble, fjern kernehuset og skær i tern.
  5. I en anden gryde svitses resten af løget i 1 spsk smør uden det tager farve. Tilsæt karry og 1½ spsk mel og rør godt rundt til en ensartet masse. Tilsæt ca. halvdelen af kogelagen fra bollerne lidt efter lidt til saucen har passende konsistens. Tilsæt æble og bouillon og lad det småkoge i 5 min. derefter tilsættes fløde og lad det koge igennem. Smag til med salt og peber.
  6. Kom bollerne tilbage i saucen og varm godt igennem.
  7. Servér boller i karry med kogte ris og mangochutney.