Ovnbagt kylling med sennepssauce og tomatsalat
30
5 dages holdbarhed

Ovnbagt kylling med sennepssauce og tomatsalat

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • gluten,
  • mælk,
  • selleri,
  • sennep,
  • svovldioxid,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Mel
  • Peber
  • Olivenolie
  • Smør

Det skal du bruge

Kartofler
400 g
Broccoli
½ stk
Sennep (Sennep, Svovldioxid)
½ spsk
Honning
½ tsk
Letmælk (Mælk, Laktose)
1.25 dl
Piskefløde (Mælk, Laktose)
¾ dl
Estragon
1 drys
Hønsebouillon (Selleri)
½ terning
Hvidvinseddike (Svovldioxid)
1 spsk
Kyllingebryst
280 g
Tomat
1 stk
Skalotteløg
½ stk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 603 kcal
  • Fedt 25 g
  • Kulhydrater 47 g
  • Protein 46 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen og varm op til 225 grader.
  2. Kog kartoflerne i letsaltet vand. Del broccoli i små buketter TIP: Brug gerne stokken på broccolien. Kog med kartoflerne de sidste 2 min.
  3. Smelt ½ spsk smør i en kasserolle tilsæt ½ spsk mel og pisk det sammen. Hæld mælk i lidt ad gangen til massen er lind. Tilsæt fløde, hakket estragon, bouillon, sennep, honning og ½ spsk hvidvinseddike (gem resten til senere) Bring i kog under omrøring og kog 4 min.
  4. Del kyllingebrysterne på langs og krydr med salt og peber. Varm en stegepande op med lidt olivenolie og steg kyllingen ved høj varme i ca. 2 min. på hver side så de får lidt farve. Læg dem op i et ovnfast fad, der passer i størrelsen. Hæl saucen over og sæt i midten af ovnen og bag i ca. 8 min. eller til kyllingen har en kernetemperatur på 72 grader.
  5. Skyl tomater og skær i tern. Skræl skalotteløg og hak det fint. Kom det i en skål med tomaterne, ½ spsk hvidvinseddike, ½ olivenolie og smag til med salt og peber.
  6. Servér ovnbagt kylling med sennepssauce, kogte kartofler, broccoli og tomatsalat.