MAD TIL 2 DAGE: Karamelliseret svinekød med kokosmælk og sød chilisauce
30
Mad til 2 dage
4 dages holdbarhed

MAD TIL 2 DAGE: Karamelliseret svinekød med kokosmælk og sød chilisauce

Du får alle ingredienser til at lave en dobbelt portion af denne forrygende ret med karamelliseret svinekød og smag fra både ketjap manis, kokosmælk og sød chilisauce, serveret med ris. Du laver hele retten dag 1 og resterne skal blot varmes dag 2. Det er ekstra nemt og billigere.

Ingredienser

Allergener
  • Gluten,
  • fisk,
  • soja,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Olie
  • Sukker

Det skal du bruge

Basmatiris
400 g
Skinketern
550 g
Rød peber
1 stk
Champignon
200 g
Rødløg
1 stk
Ketjap Manis (Gluten, Soja, Hvede)
4 tsk
Fiskesauce (Fisk)
4 tsk
Sød chilisauce
4 spsk
Kokosmælk
2 dl
Tomatpuré
2 spsk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 729 kcal
  • Fedt 16 g
  • Kulhydrater 104 g
  • Protein 43 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Kog 400 g ris i 7 dl vand tilsat 1 tsk salt i 12 min. under låg. Sluk og lad trække, til resten af retten er færdig.
  2. Krydr kødet med salt og peber. Brun det i lidt olie på alle sider i en stor sautérpande eller gryde ved høj varme ad 2 omgange. Hæld alt kød tilbage på panden og tilsæt ½ dl vand og lad det koge ved middelvarme, så vandet trænger ind i kødet og reduceres (næsten) helt ca. 4-5 min.
  3. Skyl og rens peberfrugt og skær den strimler. Rens champignon og skær i kvarte. Pil rødløg og skær i tynde skiver.
  4. Kom champignon, løg, ketjap manis, fiskesauce og peberfrugt på panden til kødet. Tilsæt derefter sød chilisauce og 2 spsk sukker. Lad saucen karamellisere ved højere varme i 3 min.
  5. Tilsæt kokosmælk og tomatpuré og lad det simre i 5 min. Servér rygende varm med ris.
  6. DAG 2: Hæld kød og sauce i en gryde og varm godt igennem ved middelvarme ca. 12 min. Tilsæt lidt vand, hvis det er for tykt. Kog vand og hæld over resten af risene, så de bliver varme, hæld vandet fra inden servering. TIP: Du kan også blande risene med kød og sauce og varme det igennem sammen. Risene kan også varmes i en mikroovn tildækket 2-3 min.