Varmrøget makrel med røræg og bønnesalat
30
4 dages holdbarhed

Varmrøget makrel med røræg og bønnesalat

En lækker ret med røget makrel, som både er sund og børnevenlig. Du vælger selv om makrellen skal serveres lun eller kold. Tilbehøret kan serveres som en salat eller i separate skåle, så børnene selv kan få lov at blande.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • æg,
  • fisk,
  • mælk,
  • sennep,
  • svovldioxid

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Olie

Det skal du bruge

Varmrøget makrel (Fisk)
1 stk
Kartofler
250 g
Grønne bønner
200 g
Skalotteløg
½ stk
Cherrytomater
125 g
Butterbeans
120 g
Purløg
1 drys
Æbleeddike (Svovldioxid)
1 spsk
Sennep (Sennep, Svovldioxid)
1 tsk
Honning
1 tsk
Æg (Æg)
2 stk
Mælk (Mælk, Laktose)
2 dl
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 782 kcal
  • Fedt 48 g
  • Kulhydrater 46 g
  • Protein 42 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Tag makrellen ud af køleskabet og lad den ligge lidt på køkkenbordet. TIP: Tænd grillen (eller ovn på 200 grader), hvis du vil have makrellen lun. Giv den ca.  15 min.
  2. Kog 250 g kartofler i letsaltet vand. Lad dem koge op og skru derefter ned til lav varme. Tjek om de er møre efter 15 min.
  3. Nip og kog bønnerne i ca. 6 min. i lidt vand tilsat ½ tsk salt. Hæld dem i en sigte, skyl med koldt vand og lad dryppe af. Tør dem evt. og kom dem i en rummelig skål.
  4. Pil løg og hak det halve fint. Skyl tomater og del dem i halve. Kom løg og tomat i skålen med bønnerne. Del kartoflerne og tilsæt dem til bønnesalaten.
  5. Dræn butterbeans for vand, hæld dem i sigten og skyl dem kort i koldt vand og lad dem dryppe af. Hæld dem i salaten.
  6. Dressing: Pisk 2 spsk olie, 1 spsk æbleeddike, 1 tsk sennep, 1 tsk honning sammen. Smag til med salt og peber og fordel over salaten. Klip lidt purløg over (GEM resten til røræg).
  7. Pisk æg og ¼-½ dl mælk sammen og tilsæt salt og peber. Varm en pande op med olie el. smør. Kom æggemasse på panden. Skru ned for varmen og rør rundt til æggemassen samler sig.
  8. Skær hovedet af makrellen, del den og fjern benet i midten. Få så mange af de små tynde ben med som muligt. Fjern skindet, del makrellen i mindre stykker og kom den på et fad. Læg røræg på fadet og drys med resten af purløget. Servér med bønne-kartoffelsalat til.