25-35
5 dages holdbarhed
Oksekød i wok med spidskål og ris
Asiatisk inspireret wok ret med oksekød, spidskål og masser af velsmag. Mange forskellige smagsindtryk uden at det bliver stærkt. Serveres med basmatiris.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- gluten,
- fisk,
- soja,
- mælk,
- nødder,
- bløddyr,
- hvede
Basisvarerne kan indeholde andre allergener
Basisvarer
- Salt
- Olie
- Sukker
Det skal du bruge
Basmatiris
200 g
Hvidløg
1 fed
Strimler af oksekød
275 g
Fiskesauce (Fisk)
1 spsk
Østerssauce (Gluten, Soja, Bløddyr, Hvede)
1 spsk
Saucejævner (Mælk, Laktose)
½ tsk
Spidskål
½ stk
Ingefær
⅓ stk
Forårsløg
1 stk
Rød peber
⅔ stk
Citron
½ stk
Cashewnødder (Nødder)
¾ pose
Koriander
1 drys
Ernæringsberegning (pr. portion)
- Energi 655 kcal
- Fedt 8 g
- Kulhydrater 98 g
- Protein 47 g
Oplysninger om allergener
Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.
Sådan gør du
- Kog risene i 3½ dl vand tilsat ½ tsk salt i 12 min. under låg. Sluk derpå for varmen og lad dem trække under låg til retten er færdig.
- Hak hvidløg fint. Varm en wok eller en pande op med olie. Kom oksekød, hvidløg, fiskesauce, østerssauce og ½ tsk sukker i. Steg det hele sammen ved stærk varme, mens der vendes rund med en spatel ca. 5 min. Udrør saucejævner i ½ dl vand og kom det i. Kog det kort op og hold det varmt.
- Snit spidskålen i fine strimler. Skræl og riv ingefæren, snit forårsløg og skær peberfrugterne i store tern. Varm ½ tsk olie op i en wok eller dyb stegepande. Lynsteg spidskål og peberfrugt 3-4 min. Smag til med citronsaft, ingefær, sukker og salt.
- Fordel grøntblandingen i et fad og kom kødblandingen ovenpå. Drys cashewnødder og forårsløg over. Pynt med plukket koriander. Servér med kogte ris.