Oksekød i wok med spidskål og ris
25
4 dages holdbarhed

Oksekød i wok med spidskål og ris

Asiatisk inspireret wok ret med oksekød, spidskål og masser af velsmag. Mange forskellige smagsindtryk uden at det bliver stærkt. Serveres med basmatiris.

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • soja,
  • mælk,
  • nødder,
  • bløddyr,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Olie
  • Sukker

Det skal du bruge

Ris hvide
200 g
Hvidløg solo
½ stk
Strimler af oksekød
275 g
Fiskesauce
1 spsk
Østerssauce
1 spsk
Saucejævner
½ tsk
Spidskål
½ stk
Ingefær
15 g
Forårsløg
1 stk
Peberfrugt rød
⅔ stk
Citron
½ stk
Cashewnød
23 g
Koriander
1 drys
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 727 kcal
  • Fedt 14 g
  • Kulhydrater 101 g
  • Protein 49 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Kog risene i 3½ dl vand tilsat ½ tsk salt i 12 min. under låg. Sluk derpå for varmen og lad dem trække under låg til retten er færdig.
  2. Hak hvidløg fint. Varm en wok eller en pande op med olie. Kom oksekød, hvidløg, fiskesauce, østerssauce og ½ tsk sukker i. Steg det hele sammen ved stærk varme, mens der vendes rund med en spatel ca. 5 min. Udrør saucejævner i  ½ dl vand og kom det i. Kog det kort op og hold det varmt.
  3. Snit spidskålen i fine strimler. Skræl og riv ingefæren, snit forårsløg og skær peberfrugterne i store tern. Varm ½ tsk olie op i en wok eller dyb stegepande. Lynsteg spidskål og peberfrugt 3-4 min. Smag til med citronsaft, ingefær, sukker og salt.
  4. Fordel grøntblandingen i et fad og kom kødblandingen ovenpå. Drys cashewnødder og forårsløg over. Pynt med plukket koriander. Servér med kogte ris.