40
Glutenfri
Vegetar
5 dages holdbarhed
Sennepstegt svinekotelet med smørstegt porre og estragonsauce
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- mælk,
- selleri,
- sennep
Basisvarerne kan indeholde andre allergener
Basisvarer
- Olie
- Salt
- Peber
- Smør
Det skal du bruge
Kartofler
450 g
Estragon
1 drys
Pastinak
150 g
Porre
1 stk
Citron
½ stk
Græsk yoghurt (Mælk, Laktose)
1 dl
Letmælk (Mælk, Laktose)
1 dl
Bouillon høns (Selleri)
½ terning
Svinekotelet med skaft
2 stk
Sennep (Sennep)
2 tsk
Ernæringsberegning (pr. portion)
- Energi 943 kcal
- Fedt 51 g
- Kulhydrater 60 g
- Protein 62 g
Oplysninger om allergener
Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.
Sådan gør du
- Tænd ovnen og varm op til 225°C
- Halvere kartoflerne. Skræl og skær pastinakkerne i mindre stykker. Læg begge dele på en bageplade med bagepapir. Bland med lidt olie, salt og peber. Bages i ovnen i ca. 25 min. Rør i det undervejs.
- Smørstegte porre: Del porrerne på langs og skær dem i skiver på skrå. Skyl citronen og riv skallen fint. Varm en pande med ½ spsk. smør og steg porrerne i ca. 5 min, så de er møre men stadig har bid. Krydderes med salt og peber og kommes i en skål sammen med revet citronskal. Panden skal bruges igen.
- Estragonsauce: Skyl estragon og pluk bladene af stilkene og hak dem fint. Smelt ½ spsk. smør i en gryde og tilsæt ½ spsk. mel og rør det godt sammen. Tilsæt mælk lidt efter lidt under omrøring. Tilsæt bouillonterningen og lidt peber. Lad det småkoge i 4 min. mens du rører i det en gang imellem. Tag det fra varmen og rør græsk yoghurt i sammen med den hakkede estragon.
- Svinekoteletter: Krydr koteletterne med salt og peber og smør dem med sennep. Varm panden op med lidt olie og smør. Steg koteletterne ved middel varme i ca. 4 min. på hver side til de er gennemstegte. (kernetemp. 75º C.)
- Skær citronen i både. Server koteletterne med smørstegt porre, bagte rodfrugter, citronbåde og estragon sauce.