Shakshuka med tabouleh, pitabrød og hummus
35-45
Vegetar
Laktosefri
5 dages holdbarhed

Shakshuka med tabouleh, pitabrød og hummus

En dejligt nordafrikansk inspireret ret med varme krydderier og masser af krydderurter. Serveres med lune brød og skøn hummus.

Ingredienser

Allergener
  • Æg,
  • gluten,
  • sesamfrø,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Olivenolie
  • Salt
  • Peber

Det skal du bruge

Rødløg
½+½ stk
Rød chili
½ stk
Rød peber
1 stk
Tomatpuré
¼ pakke
Hakkede tomater
1 dåse
Spidskommen
½ tsk
Æg (Æg)
2 stk
Bredbladet persille
1 pakke
Mynte, frisk
¾ pakke
Tomat
1 stk
Citron
½ stk
Hummus (Sesamfrø)
150 g
Pitabrød (Gluten, Hvede)
2 stk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 742 kcal
  • Fedt 32 g
  • Kulhydrater 83 g
  • Protein 29 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen og varm op til 175°C. Du kan også varme brødet på brødrister, så skal du ikke tænde ovnen.
  2. Skyl grøntsagerne. Hak løg groft og chili fint. TIP: Ønskes retten ikke så stærk kan frø og frøstokke fjernes fra chilien. Rens peberfrugt og skær i strimler.
  3. Varm lidt olivenolie op i en pande og steg halvdelen af løget uden de tager farve. Tilsæt peberfrugt og chili og lad det stege lidt under omrøring. Tilsæt tomatpuré, hakkede tomater, spidskommen, salt og peber. Lad saucen småkoge i 10 min. Lav huller i saucen og slå forsigtigt et æg ned i hvert hul. Lad det koge stille under låg til æggene er stivnet.
  4. Tabouleh: Skyl og hak persille og mynte fint. Skær tomat i tern. Bland det hele med resten af løget i en skål og smag til med citronsaft, salt og olivenolie. Smag dig frem til hvor sur og salt du ønsker den.
  5. Varm brødene i ovnen ca. 5 min. eller på brødristeren.
  6. Servér shakshuka med tabouleh, brød og hummus.