Gremolatakylling med ovnbagte kartofler
25-35
Glutenfri
4 dages holdbarhed

Gremolatakylling med ovnbagte kartofler

Ingredienser

Allergener
  • Mælk

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Olivenolie
  • Peber
  • Olie

Det skal du bruge

Kartofler
400 g
Gulerod
1 stk
Citron
½ stk
Persille, bredbladet
1 drys
Hvidløg solo
½ stk
Kyllingebryst
280 g
Tomat
2 stk
Agurk
½ stk
Rødløg
½ stk
Yoghurt naturel
1 dl
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 530 kcal
  • Fedt 17 g
  • Kulhydrater 52 g
  • Protein 43 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen og varm op til 225°C
  2. Del kartoflerne i kvarte. Skræl gulerødder og skær dem i små stave. Bland dem med lidt olivenolie, salt og peber. Læg dem jævnt på en bageplade med bagepapir. Bag dem højt i oven i ca. 20 min. til kartoflerne er møre.
  3. Gremolata: Skyl citronen, riv skallen fint og læg i en skål. Skyl persille og hak det groft. Bland med ½ spsk oliveolie, presset hvidløg, saft af en ¼ citron.
  4. Varm en stegepande op med lidt olie. Krydr kyllingen med salt og peber og steg ved middelhøj varm på begge sider i ca. 8 min. til de er genemstegt.
  5. Salat: Skær tomater og agurk i små stykker. Hak rødløg fint. Bland det hele i en skål, pres resten af citronen over og tilsæt olivenolie og lidt salt.
  6. Skær kyllingen i tykke skiver og top med gremolata. Servér med bagte kartofler og gulerødder. Hertil salat og yoghurt.