Urtestegt svinekotelet med gremolatastegte rodfrugter
30
Glutenfri
5 dages holdbarhed

Urtestegt svinekotelet med gremolatastegte rodfrugter

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • mælk

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Olivenolie
  • Salt
  • Peber

Det skal du bruge

Kartofler
400 g
Gulerod
2 stk
Pastinak
1 stk
Citron
½ stk
Bredbladet persille
1 drys
Hvidløg
½ fed
Estragon
1 drys
Græsk yoghurt (Mælk, Laktose)
1 dl
Honning
½ tsk
Kotelet
2 stk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 653 kcal
  • Fedt 34 g
  • Kulhydrater 49 g
  • Protein 37 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen og varm op til 225°C.
  2. Stegte rodfrugter: Skyl kartofler og skær dem i både. Skyl og skræl gulerødder og pastinak, skær dem derefter i både på langs. Læg det på en plade med bagepapir. Bland med lidt olivenolie og krydr med salt og peber. Bag i ovnen i ca. 25 min. til rodfrugterne er møre.
  3. Gremolata: Skyl citronen og riv skallen fint. Skyl og hak persille og bland det i en skål med presset hvidløg og skal af ½ citron. Skær citronen i både.
  4. Estragonsauce: Skyl, pluk og hak estragon. Bland yoghurt med 1½ tsk hakket estragon (Gem resten til koteletterne) og ½ tsk honning. Smag til med salt og peber.
  5. Varm en pande op og kom olivenolie på. Brun koteletterne ved høj varme og steg færdig ved middelvarme i alt ca. 2-3 min. på hver side. Krydr med salt og peber og drys med hakket estragon umiddelbar før koteletterne er færdige.
  6. Bland rodfrugter med gremolata og servér med koteletter, estragonsauce og citronbåde.