Ovnstegt kyllingebryst med ristet hvidløgsyoghurt og hvedekerner
25-35
5 dages holdbarhed

Ovnstegt kyllingebryst med ristet hvidløgsyoghurt og hvedekerner

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • gluten,
  • mælk,
  • svovldioxid,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Olivenolie
  • Salt
  • Peber

Det skal du bruge

Hvedekerner (Gluten, Hvede)
125 g
Pastinak
2 stk
Græsk yoghurt (Mælk, Laktose)
1 dl
Hvidløg
1 fed
Cherrytomater
125 g
Kyllingebryst
280 g
Timian/Rosmarin blanding
½ pose
Hvidvinseddike (Svovldioxid)
½+½ spsk
Honning
½ spsk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 720 kcal
  • Fedt 28 g
  • Kulhydrater 72 g
  • Protein 45 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen og varm op til 225°C (Varmluft).
  2. Skyl hvedekernerne. Kog i rigeligt vand i 15-20 min. Sigt vandet fra og sæt spelten til side.
  3. Skræl pastinakker og skær dem i både på langs. Læg dem på en bageplade med bagepapir og bland med ½ spsk olivenolie, salt og peber. Bag i ca. 12 min. til de har fået lidt farve og er møre.
  4. Hvidløgsyoghurt: Varm en kasserolle op med 1 spsk olivenolie. Rist presset hvidløg i nogle min. uden det bliver for mørkt. Rør olie og hvidløg sammen med yoghurt i en skål og smag til med salt og peber.
  5. Kylling: Halvér cherrytomaterne. Del kyllingebrysterne på langs og krydr med timian/rosmarin, salt og peber. Varm en stegepande op med lidt olivenolie. Steg kyllingen ved middelvarme i ca. 7 min. og vend undervejs. Tilsæt cherrytomater, honning og 1 spsk hvidvinseddike. Steg yderligere i ca. 4 min. til kødet er gennemstegt.
  6. Rør ½ spsk olivenolie og hvidvinseddike sammen med hvedekernerne. Smag til med salt. Servér med kylling, bagte pastinakker og ristet hvidløgsyoghurt.